Vanaf nu kun je artiesten op Spotify blokkeren

Ruben den Boer | 22 januari 2019
nieuws

Lusiter jij ook wel eens een afspeellijst die voor 99% procent heerlijk is, maar waar net zo'n artiest instaat die je niet uit kan staan? Dan heeft Spotify nu de oplossing voor je! Sinds kort is het mogelijk om artiesten te blokkeren. Dat betekent dat Spotify geen muziek meer van deze arties zal afspelen, ook al staan ze in een afspeellijst die je lusitert. 

Een artiest blokkeren is niet lastig. Je gaat simpelweg naar de pagina van de artiest die je wilt blokkeren en klikt op de opties (in het voorbeeld op een iPhone rechts bovenin). Vervolgens klik je op 'Speel deze artiest niet meer af', en klaar is Kees! Spotify geeft je nog even een bevestiging dat je de artiest neit meer zult horen en je kunt weer met een gerust hart je playlists luisteren. 

Spotify artiesten blokkeren

LEES OOK: R. Kelly mag weer op Spotify; pedo-verbanning geschrapt

Mute R. Kelly

In 2018 blokkeerde Spotify nog de muziek van o.a. R. Kelly uit alle afspeellijsten die door Spotify samengesteld worden. Dit vanwege de beschuldigingen van seksueel wangedrag die de zanger kreeg. Dit stootte echter op veel verzet en werd snel terug gedraaid. Nu hebben gebruikers dus zelf de keuze om een artiest te luisteren of niet. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws