Eurovisie Songfestival 2019: wie is Duncan Laurence in hemelsnaam?

Ruben den Boer | 22 januari 2019
nieuws

Duncan Laurence

Gisteren had het grote publiek nog nooit van hem gehoord, en vandaag is hij niet uit het nieuws weg te slaan: Duncan Laurence. Wie the fuck is deze zanger, en waarom wordt juist hij aangewezen als Nederlandse afgevaardigde voor het Eurovisie Songfestival 2019? 

Een roemrijke carrière heeft Duncan de Moor a.k.a. Duncan Laurence niet bepaald. Zijn grootste prestatie: een halve finale-plek in The Voice of Holland 2014. Niet zo gek dus dat je nog nooit van deze man hebt gehoord. Toch heeft de AVROTROS hem uitgekozen als Nederlandse kandidaat voor Eurovisie Songfestival 2019. Hoe is dat zo gekomen?

Van the Voice of Holland 2014 tot Eurovisie Songfestival 2019

In 2014 deed Duncan Laurence mee aan The Voice of Holland. Hij deed zijn blinde auditie met het nummer 'Sing' van Ed Sheeran. Zoals je in de video hierboven kunt zien was de jury (en dan vooral Marco Borsato) erg enthousiast. Verder dan de halve finale ging het avontuur van Duncan echter niet. 

Totdat de AVROTROS op zoek ging naar een kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2019. Een van de belangrijkste eisen: de kandidaat moet vooral niet moeilijk gaan doen. Vorig jaar deed Waylon vooral lekker waar hij zelf zin in had. Hij had vreemde dansers op het podium, wilde volledige vrijheid bij eht schrijven van het lied, boycotte de media en verloor grandioos. 

LEES OOK: Zo ziet de winnaar van het Songfestival van 2017 er nu uit

De nieuwe kandidaat moest dus lekker kneedbaar zijn, vooral heel blij zijn dat hij deze eer krijgt en verder zijn mond houden. Behalve tegen de pers natuurlijk, daar moet hij zo enthousiast mogelijk tegen doen. Zodoende viel de keuze op die ene vergeten jongen uit The Voice of Holland 2014. Hij kan een aardig potjes zingen en is waarschijnlijk al lang blij dat zijn naam weer eens op tv is.

Nu maar hopen dat Duncan Laurence het op het Eurovisie Songfestival 2019 beter doet dan Waylon het vorig jaar deed. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws