Darude voor Finland van het Eurovisie Songfestival 2019

Ruben den Boer | 30 januari 2019
nieuws

Darude

In mei is het alweer tijd voor het Eurovisie Songfestival 2019 en de vertegenwoordigers voor de verschillende deelnemende landen druppelen binnen. Gisteren melde zich een opvallende artiest als vertegenwoordiger voor Finland: cultheld en meme-machine Darude. Ja, hij van 'Sandstorm', ja. 

Vanuit Nederland sturen we Duncan Laurence, een artiest die de meeste Nederlanders niet een kennen, naar het Eurovisie Songfestival 2019. De Finnen kiezen echter voor een andere aanpak; zij laten de wereldberoemde dj Darude afdalen naar Israel. Of je nu een clubganger was rond de eeuwwisseling, een gamer was in de jaren '10, of je ooit op Twitch hebt begeven; je kent ongetwijfeld de wereld hit/meme Darude - 'Sandstorm'. Voor een ieder wiens geheugen opgefrist moet worden:

LEES OOK: Dit supermodel presenteert het Eurovisie Songfestival 2019

Eurovisie Songfestival 2019

Het Eurovisie songfestival vindt in mei plaats en wordt georganiseerd door de winnaar van vorig jaar: Israel. De Nederlandse afgevaardigde is Duncan Laurence, maar wij zullen vooral kijken voor Darude. Welk nummer hij ten gehore zal brengen is nog niet bekend, in Finland mag het volk stemmen uit drie nummers die hij heeft geproduceerd. De vocalen worden verzorgd door de Finse zanger Sebastian Rejman. In een tweet laat de dj weten vereerd te zijn met zijn deelname namens Finland. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws