Fyre Festival: het kutste festival ooit

Ruben den Boer | 1 februari 2019
nieuws

Fyre Festival

We hebben allemaal wel eens een festival meegemaakt wat nogal tegenviel. Het regende het hele weekend, het was te koud om te slapen, de rijen waren te lang, of het geluid was kut. Wij kunnen je echter garanderen dat het altijd slechter kan. Meet Fyre Festival: het festivals wat zo kut was dat Netflix er een documentaire over maakte. 

De belofte: tegen een kleine prijs van € 1000,- beleef je het festival van je leven op de Bahama's. Je verblijft in villa's, krijgt luxe maaltijden en ziet vette artiesten zoals Major Lazer. En hadden we al gezegd dat je feest gaat vieren met je favoriete influencers en de knapste modellen? Dat moest Fyre Festival worden. 

LEES OOK: Organisator Fyre Festival gearresteerd voor fraude

De werkelijkheid kon echter niet verder van de belofte verwijdert zijn. Er waren geen villa's, het festivalterrein was nog niet af, Major Lazer was nergens te bekennen en het eten bestond uit het smakelijke broodje kaas wat je hierboven ziet. Het enige wat wel gebeurde zoals het belooft was, waren de kosten. We zeiden toch dat het altijd erger kan? 

Fyre Festival docu op Netflix

Het verhaal van Fyre Festival is zo bizar dat Netflix er een documentaire van heeft gemaakt. Alle vragen die je hebt worden behandeld. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren? Waarom deden alle influencers hier aan mee? Wie was zo gek om dit te organiseren? Was het simpelweg oplichterij of was het een oprechte poging om het ultieme festival te organiseren? Je komt erachter in de Netflix documentaire 'Fyre Festival: The Greatest Party That Never Happened'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws