Grammy's 2019: Dit zijn het beste dance/electronic-nummer en -album

Ruben den Boer | 11 februari 2019
nieuws

Grammy Justice

Afgelopen nacht werden in Amerika de meest prestigieuze muziekprijzen van het jaar uitgereikt: de Grammy's. Er vallen ook prijzen te winnen voor het beste nummer en album in de categorie dance en electronic. De titel voor beste track kwam in handen van Dua Lipa, Mark Ronson en Diplo en het was Justice die met de prijs voor beste album naar huis ging.

Hoewel we de Grammy's de meest prestigieuze muziekprijzen van het jaar noemen, kunnen we niet ontkennen dat er ook vaak kritiek op de prijzen zijn. Ook in de categorie dance/electronic valt de mening van de hoge hoeden lang niet altijd samen met de mening van het publiek. Is dat dit jaar anders? 

Grammy voor beste dance-nummer voor Dua Lipa en Silk City

De winnaar van beste dance-nummer is in ieder geval discutabel te noemen. Geen echte EDM-knaller of houseplaat wint de Grammy, maar het is popdiva Dua Lipa die met de eer mag strijken. Haar track 'Electricity' maakte ze in samenwerking met Silk City, het project van Mark Ronson en Diplo. Daarmee laat ze o.a. Fisher, Dislocure en Above & Beyond achter zich. 

LEES OOK: Check de Track: Solardo - Tango Wango

Grammy voor dance/electronic-album voor Justice

Gelukkig is de titel voor beste dance/electronic-album wel in handen gevallen van een echte dance-artiest. Justice won de titel met het album 'Woman Worldwide', een remix-album van hun beste tracks á la Daft Punk's 'Alive 2007'. Jon Hopkins, Sofie Tukker, SOPHIE en TOKiMONSTA vistte achter het net. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws