Alles wat je moet weten over de Grammy's 2019

Ruben den Boer | 11 februari 2019
nieuws

Grammy's 2019

Vannacht was het Grammy night in Amerika. De legendarische muziekprijzen werden in talloze cattegorieën uitgereikt. Van latin en gospel tot pop en dance; alles kwam aan bod. Geen zin om de hele lijst met winnaars en genomineerden door te lopen? Wij zetten de hoogte punten op een rij.

De Grammy's beginnen ondertussen (net als de Oscars) meer een politiek statement te worden dan simpelweg een feestelijke avond. 2019 was daarin niet anders. Veel artiesten weigerden te komen, er was aandacht voor vrouwen en de LGBT-gemeenschap en voor het eerst in geschiedenis won een hip-hop-nummer de prijs voor de beste track van het jaar. 

Dua Lipa en Childish Gambino grote winnaars

Laten we bij het begin beginnen: wie waren de hoofdrolspelers tijdens de Grammy's 2019? Ten eerste Childish Gambino, met 'This is America' won hij de meeste prestigieuze grammy van allen: die voor beste opname. Daarnaast won hij ook 'Best song' en 'Beste rap-uitvoering'. 

LEES OOK: Techno en D&B in een Roemeens kasteel tijdens Electric Castle 2019

Daarnaast was het popdiva Dua Lipa die hoge ogen gooide. Zij won met haar track 'Elektricity' de Grammy voor beste dance-nummer. Daarnaast werd ze ook uitgeroepen tot beste nieuwe artiest en trad ze tijdens de show samen met St. Vincent op voor een colab met een hoog seksgehalte. 

Lege stoelen

Tijdens de show leek er niks aan de hand, maar er miste enkele belangrijke artiesten in de zaal. Uit protest bleven veel mensen - waaronder genomineerden en winnaars - thuis. Zo was Childish Gambino niet aanwezig om zijn prijzen in ontvangst te nemen en bleef ook de winnares van beste pop-album - Ariana grande - thuis. Het protest werkte: de afwezigheid van grote artiesten kreeg dit jaar bijna nog meer artiesten dan show zelf. 

Sexy optredens

De Grammy's een lullig feestje? Niet meer. Artiesten nemen op het podium tegenwoordig alle ruimte om hun seksuliteit te laten schitteren. Zo deden Dua Lipa en St. Vincent een mashup van hun tracks 'One Kiss' en 'MASSEDUCTION', die beide over vrouw-op-vrouw-actie gaan. 

Cardi B Grammy

LEES OOK: Zo klinken Cardi B en De Jeugd Van Tegenwoordig in een mash-up!

Ook Cardi B schuwde het verleidelijke niet en deed met tientalle in spandex gehulde danseressen een sexy uitvoering van haar track 'Money'. Helaas zijn er nog geen goede beelden hiervan online te vinden, maar wij houden de kanalen voor je in de gaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws