Muziek wordt je dood

Joshua Bron | 17 juli 2019
nieuws

Feesten draait om plezier, vrienden, muziek en dans. Dit kan natuurlijk altijd anders blijkt wel uit dit bizarre voorval in Oeganda.

Je krijgt als dj een gig om te spelen voor een dj een nieuwe bron van inkomsten het blijkt alleen wel je laatste te zijn. Tijdens een feest in een dance club in het Nebbi District, Noord-Oeganda, is de spelende dj door de feestgangers vermoord. De reden voor deze moord…… Hij draaide niet de favoriete muziek van de feestgangers en zij vonden zijn muziekkeuzes te saai. Jerry Okirworth was die dag de dj die deze avond is te komen overlijden, hij was parttime dj waarmee hij zijn studie aan de Parombo middelbare school kon betalen.

Verbod

Volgens de commissaris van het gebied was het management niet goed in staat om de beveiliging op orde te krijgen. Hierdoor was dan ook de beveiliging van de niet goed genoeg. Door het voorval heeft de commissaris een verbod gelegd op het houden van feestjes binnen deze dance club.

LEES OOKDeze lokale dj kreeg ineens talloze haatberichten op Instagram

Naast de plaatselijke commotie is er regionaal ook opschudding ontstaan. De Provincieleiders geven aan dat dit voorval voorkomen had kunnen worden wanneer de in 2011 aangenomen wet gehanteerd werd. Zij geven ook aan dat de lokale leiders deze wet beter moeten gaan hanteren voordat er nogmaals zo’n voorval ontstaat.

Ik zeg maar zo: muziek kan veel bij mensen naar boven halen. Helaas was dat deze keer niet het beste.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws