Thaise grotjongens krijgen ieder 21 jaarsalarissen voor serie Netflix

Fenna Kiebert | 2 mei 2019
nieuws

De groep Thaise voetballertjes en hun coach die vorig jaar zomer tijdens een excursie in het grottenstelsel in het noorden van Thailandvast kwam te zitten, krijgt een documentaire of dramaserie op Netflix, waar zij een aardig bedrag voor krijgen.

Samenwerking met Netflix

Al tijdens hun verblijf in de grot werd de Thaise overheid benaderd door grote filmmaatschappijen als Universal en Warner Bros. Uiteindelijk hebben zij gekozen om de samenwerking met Netflix aan te gaan.

LEES OOK: Is Netflix racistisch?

Netflix en de Thaise overheid zijn het na maanden onderhandelen eens over de vergoeding die de voetballers en hun coach krijgen voor hun medewerking aan de mini-serie. Per persoon krijgen ze omgerekend ongeveer 85.000 euro. Voor de gemiddelde Thai, die zo'n 340 euro per maand verdient, is dat gelijk aan 21 jaarsalarissen.

Inmiddels hebben ze allemaal een contract ondertekend waarin staat dat ze de komende tijd niet met andere media mogen praten. Wanneer ze dit wel doen, krijgen ze minder dan de afgesproken 85.000 euro. Volgens het ministerie en Netflix gaat het allen om de periode waarin de serie wordt gemaakt, dus de jongens hoeven er niet voor altijd hun mond over te houden. Wanneer de serie online komt, is nog niet bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws