Duurste auto ter wereld niet van Ronaldo

Fenna Kiebert | 7 mei 2019
nieuws

La Voiture Noire © Bugatti

Cristiano Ronaldo is niet de koper van de duurste personenwagen ooit. Verschillende media meldden vorige week dat de Portugese stervoetballer de exclusieve, gitzwarte Bugatti La Voiture Noire gekocht zou hebben, maar de officiële woordvoerder van Ronaldo zegt dat dit niet het geval is.

Wie dan wel de extreem dure sportauto, die maar liefst 16,7 miljoen euro kost, gekocht heeft, is onduidelijk. Waarschijnlijk komen we daar pas over twee jaar achter. Dan is de auto namelijk pas afgebouwd en zal de koper er voor het eerst mee in het openbaar verschijnen. Van de sportauto wordt slechts één exemplaar gebouwd.

LEES OOK: La Casa de Papel bijna op Netflix, check de trailer hier

Intussen wordt er druk gespeculeerd over degene die dan wél de sportwagen heeft besteld. Diegene mag zich verheugen op een 8,0 liter, 16 cilinder motor en een topsnelheid van 420 km/u. Bugatti had een speciale veiling voor La Voiture Noire georganiseerd, waar alleen de echte trouwe klanten van het merk aan mee mochten doen. De autofabrikant had een openingsbod van 11 miljoen euro bepaald, maar daar ging de uiteindelijke koper met 16,7 miljoen ruim overheen. 

La Voiture Noire © Bugatti

Floyd Mayweather, een voormalige Amerikaanse topbokser, wordt genoemd, maar veel media achten de kans ook groot dat Ferdinand Piëch de koper is. Piëch is voormalig topman van de Volkswagen Groep, het huidige moederbedrijf van Bugatti. Hij staat bekend als groot autoliefhebber en is familie van Ferdinand Porsche, de ingenieur die de Volkswagen Kever ontwikkelde en later het succesvolle sportwagenmerk Porsche oprichtte.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws