Man eet een jaar lang gratis bij KFC

Fenna Kiebert | 16 mei 2019
nieuws

Een 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban is opgepakt omdat hij zonder toestemming een jaar lang gratis gegeten heeft bij Kentucky Fried Chicken. De man deed zich al die tijd voor als kwaliteitscontroleur.

Kwaliteitscontroleur

De student at bijna dagelijks bij het restaurant. Voordat hij dat deed, wandelde hij meestal door de keuken waar hij medewerkers streng om monsters van het eten vroeg. Het personeel had niets in de gaten, omdat hij altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe auto’s.

‘We wisten niet beter dan dat de man bij ons kwam om de kwaliteit van het voedsel te controleren en bewaken. Als we hem aan zagen komen, ging iedereen direct met extra toewijding aan het werk’, zegt een personeelslid. 

LEES OOK: Broodje filet americain kan leiden tot hersenafwijking

Ook bij andere KFC-vestigingen

De man kon rustig zijn gang gaan en hij paste zijn truc ook regelmatig bij andere KFC-vestigingen in de stad toe. Er was niemand die iets vermoedde omdat de man altijd zelfverzekerd en overtuigend handelde. Uiteindelijk werd hij betrapt, omdat een echt directielid van de KFC nog nooit van de ‘controleur’ had gehoord. Vervolgens werd de oplichter opgepakt. 

De oplichter moet binnenkort voorkomen. Ook zijn handlanger, een parttime limousinechauffeur, is aangehouden. Dit omdat hij de student bijna dagelijks af zette bij de restaurants en ook regelmatig gratis mee at. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws