Netflix wil niet meer filmen in Georgia

Fenna Kiebert | 6 juli 2019
nieuws

Omdat Georgia onlangs het abortuswetsvoorstel heeft aangenomen, overweegt Netflix niet meer te filmen in de Amerikaanse staat. Dit zou als gevolg hebben dat er nieuwe opnamelocaties gezocht moeten worden voor bepaalde series.

Geen producties meer

Contentdirecteur Ted Sarantos laat weten dat Netflix geen producties meer in Georgia zal maken als de wet echt ingevoerd wordt. De wet houdt in dat abortus strafbaar wordt als de hartslag van de foetus te horen is, wat vaak na vijf à zes weken is. Voor dit voorstel was het in Georgia mogelijk om tot twintig weken zwangerschap abortus te laten plegen.

Onder andere de series Ozark, Insatiable en The Liberator worden in de staat opgenomen. Er zijn sowieso veel series en films die in Georgia gemaakt worden. Ruim 92.000 mensen hebben hierdoor werk.

Actrice Alyssa Milano, die ook in de serie Insatiable speelt, heeft samen met vijftig andere collega's een brief ondertekend waarin zij stellen niet meer in Georgia te willen werken als het wetsvoorstel daadwerkelijk een wet wordt.

LEES OOK: Bekijk de nieuwe Black Mirror trailer

Ook andere productiehuizen 

Naast Netflix lieten ook andere productiemaatschappijen weten hun beleid aan te passen wanneer het abortusvoorstel ingevoerd wordt.

Abortus is de laatste weken een veelbesproken onderwerp in de VS. De senaat van de Amerikaanse staat Alabama heeft twee weken geleden een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is verboden. Ook in de staten Ohio, Kentucky en Mississippi werden soortgelijke wetten aangenomen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws