Avicii's allerlaatste album uitgebracht

Fenna Kiebert | 6 juni 2019
nieuws

Het is al ruim een jaar geleden dat Avicii overleed, maar zijn muziek blijft voortleven. Donderdag wordt namelijk het album TIM, met de laatste muziek waar hij voor zijn dood aan heeft gewerkt, uitgebracht.

TIM

Op het album staan onder andere de nummers SOS en Tough Love, die eerder dit jaar als singles werden gereleased. TIM is een verwijzing naar Avicii’s echte naam, Tim Bergling. Het album werd na de dood van de Avicii afgemaakt door componisten met wie de Zweed eerder al samenwerkte. Artiesten zoals Aloe Blacc, Chris Martin (de zanger van Coldplay) en Imagine Dragons werkten mee aan de plaat.

LEES OOK: Breaking: Martin Garrix cancelt al zijn optredens!

Tim Bergling Foundation

Het album bevat in totaal twaalf nummers. De opbrengst ervan gaat naar de Tim Bergling Foundation. Deze stichting, die opgericht is na de dood van Avicii, spant zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten. Avicii kampte zelf ook met psychische problemen en werd vorig jaar april dood gevonden in een hotelkamer in Oman.

TIM is het derde studioalbum van Avicii. In 2015 bracht hij voor het laatst een album uit. Stories bevatte onder meer de hit Waiting for Love, waar hij samen Martin Garrix aan werkte.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws