FunX Music Awards uitgereikt

Fenna Kiebert | 12 juni 2019
nieuws

Vanuit Paradiso zijn gisteravond de jaarlijkse FunX Music Awards uitgereikt in categorieën als beste artiest, beste song, beste album, beste mc en beste dj. 

Grote winnaar

Zanger Frenna is de grote winnaar van de zesde FunX Music Awards. Hij won maar liefst drie awards: voor beste zanger, beste album en beste samenwerking.

LEES OOK: Operatie Martin Garrix goed verlopen

Frenna zelf was helaas niet aanwezig bij de show en daarom namen vrienden de prijs voor hem in ontvangst. ‘Hij wil jullie laten weten dat hij veel van jullie houdt, voor alle steun en support die jullie hebben gegeven’, liet een van hen weten.

Bizzey won de prijs voor beste mannelijke artiest. In de categorie beste groep wint Broederliefde weer voor de vijfde keer op een rij. Mr. Probz. won dit jaar een speciale prijs, namelijk voor eerste Nederlandse artiest met 1 miljard streams op Spotify.

Beste vrouwelijke artiest

FunX reikte voor het eerst een prijs uit voor de beste vrouwelijke artiest. Deze prijs ging welverdiend, volgens FunX, naar Famke Louise. ‘Niemand kan meer om haar heen. Ze bracht dit jaar nummers uit samen met Caza, Ronnie Flex en Jayh. Daarnaast werd haar solotrack Derrière 'kapotgestreamd', zegt FunX.

Famke Louise was natuurlijk super blij met haar prijs. Omdat ze een tijdje toch aardig wat kritiek over zich heen kreeg, voelt zo’n prijs als een bevestiging dat mensen haar toch tof vinden, zoals ze zelf zegt. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws