Eventim en Ticketmaster komen met veilig ticket platform

Fenna Kiebert | 13 juni 2019
nieuws

Ticketverkopers Eventim en Ticketmaster komen dit najaar met een eigen platform waar concertgangers veilig kaarten kunnen kopen en doorverkopen. Dit als harde concurrentie voor TicketSwap, de bekendste en meest gebruikte tweedehandsverkoopsite van concertkaarten. Eventim en Ticketmaster willen hier verandering in brengen omdat TicketSwap ‘verre van waterdicht’ is.

LEES OOK: Kijken: de beste festivalfails ooit!

Volledig veilig

Het eigen platform van Ticketmaster moet wel volledig waterdicht moet zijn. ‘Je kan hier geverifieerd je kaarten doorverkopen zonder dat er winst gemaakt mag worden. Je weet ook zeker dat je het festival binnen komt’, zegt concertorganisator MOJO, die via Ticketmaster haar concertkaarten verkoopt. Volgens MOJO is TicketSwap niet veilig omdat ‘alleen de officiële ticketpartijen kaarten op geldigheid kunnen controleren’.

Betrouwbare manier

Hoe willen Ticketmaster en Eventim dit nou wel op een veilige en betrouwbare manier gaan doen? De te koop aangeboden tickets worden bij Ticketmaster en Eventim ongeldig gemaakt. Zodra iemand een ticket overkoopt, wordt er een ticket met nieuwe barcode uitgegeven. Zo komen ze standaard het festival in. Ticketmaster zegt dat dit de enige manier is om een transactie echt waterdicht te maken. Voor het annuleren van een ticket en het aanmaken van een nieuwe barcode zal wel een bedrag in rekening gebracht worden, maar dat zal niet veel zijn.

Miljoenen gebruikers

TicketSwap is inmiddels actief in ruim veertig landen en heeft miljoenen tevreden gebruikers. TicketSwap weet dat mensen opgelicht kunnen worden, maar haalt daar de schouders voor op. Als je zeker wilt weten dat je betrouwbare kaarten koopt, moet je naar de officiele kaartverkoop gaan, zegt TicketSwap zelf. ‘Het platform is vooral voor mensen die graag uitverkochte tickets willen bemachtigen. Maar ook mensen die voor niet-uitverkochte events hun tickets willen verkopen, kunnen dat alsnog bij ons doen. Ook deze tickets moeten verkocht worden.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws