Einde Sesamstraat in zicht

Fenna Kiebert | 14 juli 2019
nieuws

Aart Staartjes, die al bijna 40 jaar de rol van Meneer Aart speelt, vertelt dat de acteurs van Sesamstraat ongeveer een half jaar niets meer gehoord hebben van het programma. Dit liet hij gister weten in De Coen en Sander Show. 

Niets meer gehoord

Aart Staartjes vertelt dat hij en de andere acteurs niets meer hebben gehoord van de NTR. De 81-jarige acteur stelt dat er sinds maart 2018 geen nieuwe opnames meer voor de Nederlandse uitzendingen gemaakt zijn. Hij zegt dan ook dat de kans dat het programma doorgaat, erg klein is. ‘Er is gewoon geen enkel contact. Ik ben niet alleen. Schrijvers, artiesten en componisten, niemand hoort iets. Ik heb 38 jaar met veel plezier voor Sesamstraat gewerkt. Dat is een lange periode en als je dan zo op straat wordt gezet, ben je daar boos over.’

LEES OOK: Madonna tevreden over optreden Songfestival

Een woordvoerder van de NTR herhaalt een uitspraak die de omroep eerder in maart deed, over dat de onderhandelingen over een nieuw contract met de Amerikaanse licentiehouder Sesame Workshop nog steeds gaande zijn. Hij kan niet zeggen op welke termijn er zekerheid over de toekomst van Sesamstraat is. Wel zegt hij dat de intentie om door te gaan er zeker is.

Radio 538-dj’s Coen en Sander vinden dat er een waardig afscheid van het iconische kinderprogramma nodig is. Ze stellen voor om een avond te organiseren in een groot theater, bijvoorbeeld Carré. Aart Staartjes is het hier wel mee eens. ‘Dan krijgen we in ieder geval een waardige begrafenis’, reageert hij.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws