Gezin wordt bedreigd door agenten: Jay-Z huurt topadvocaat in

Fenna Kiebert | 19 juni 2019
nieuws

Rapper Jay-Z heeft een topadvocaat ingehuurd voor een gezin dat in de Amerikaanse stad Phoenix onder schot werd gehouden en bedreigd werd door politieagenten.

Onder vuur op parkeerplaats

De agenten kwamen op het gezin af na een anonieme melding. De 4-jarige dochter van het gezin had een barbiepop ter waarde van 1 dollar meegenomen uit een winkel.

Het incident vond al eerder plaats, maar kreeg aandacht toen er een video van uitlekte op Twitter. Op de video is te zien hoe agenten de auto van het gezin met daarin twee jonge kinderen onder vuur houden op een parkeerplaats. De situatie liep uit de hand toen de 24-jarige moeder en 22-jarige vader volgens de agenten niet luisterden. De agenten dreigden dat ze de ouders in hun gezicht zouden schieten en arresteerden ze hierna hardhandig.

LEES OOK: Stel heeft seks tijdens optreden David Guetta

Aanklagen

Het gezin is na deze verschrikkelijke actie van plan om Phoenix aan te klagen voor het gedrag van de agenten. Daarnaast eisen ze 10 miljoen dollar als schadevergoeding. Jay-Z is het met het gezin eens en schiet ze te hulp. Gerenommeerde advocaat Alex Spiro, die Jay-Z via zijn bedrijf Roc Nation heeft aangeboden, gaat ervoor zorgen dat het gezin dit ook krijgt.

De burgemeester van Phoenix heeft inmiddels via Twitter excuses aangeboden voor het gedrag van de agenten. "Dit gedrag valt op geen enkele manier te accepteren", benadrukte Kate Gallego.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws