Van jouw verhaal een serie of film? Het kan!

Fenna Kiebert | 20 juni 2019
nieuws

NL Film, een Nederlandse film producent, gaat op zoek naar leuke, unieke en grappige verhalen voor films en series. Het bedrijf gaat samenwerken met het Canadese bedrijf Wattpad Studios, een platform waarop iedereen allerlei verhalen kan uploaden. 

Online verhalen delen

Wattpad is een sociaal medium waar schrijvers hun verhalen online kunnen delen. De 70 miljoen delen hun verhalen en geven elkaar tips om ze te verbeteren. Op dit moment zijn er al 565 miljoen verhalen op Wattpad gedeeld en zijn daar al bijna 1.000 van ontwikkeld tot film, serie en boek. Hieruit ontstonden ook de film After en de Netflix-hit The Kissing Booth.

LEES OOK: Einde Sesamstraat in zicht

Kans voor onontdekte schrijftalenten

NL Film gaat het nu ook op deze manier proberen. Wattpad gaat speciaal voor het bedrijf gepaste verhalen selecteren, voor de Nederlandse markt. NL Film noemt de samenwerking zeer informatief en waardevol voor de ontwikkeling van nieuwe projecten.Wattpad zegt onontdekte schrijftalenten te wil koppelen aan NLfilm. ‘Ons platform biedt een onbenutte groep talent en wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met NL Film waarmee we onze Nederlandse schrijvers een kans geven hun verhalen op het scherm tot leven te brengen.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws