Organisatie Vestiville verdacht van fraude

Fenna Kiebert | 1 juli 2019
nieuws

Vrijdag werd het driedaagse Vlaamse festival Vestiville op het allerlaatste moment afgelast. Drie organisatoren van het festival zijn nu opgepakt, meldt Het Laatste Nieuws. Andere kranten schrijven dat het Parket van Limburg een onderzoek is gestart naar mogelijke betalingsfraude.

LEES OOK: Festival ontruimd wegens processierupsen

Oplichting, witwassen, misbruik vertrouwen

De organisatoren van Vestiville worden verdacht van oplichting, witwassen en het misbruiken van vertrouwen. Het begon al goed: toen het festival hoorde te starten, was de hoofdtribune niet af, de EHBO-post kon de veiligheid niet verzekeren en de nooduitgangen én de bewegwijzering waren ook niet in orde. De burgemeester van Lommel besloot daarom het festival niet door te laten gaan. De Amerikaanse rapper A$AP Rocky zou op het festival optreden, maar had al laten weten dat hij niet kwam door de slechte veiligheidsmaatregelen. 

Volgens de Belgische krant, De Standaard, liep het al enkele dagen niet zo lekker tussen de leveranciers en de organisatie. Verschillende bedrijven ontvingen de afgelopen dagen valse betalingsbewijzen van de organisatie, met een totaal van maar liefst honderdduizenden euro’s. 

Grote artiesten

Naast A$AP Rocky beloofde Vestiville dat er ook andere grote artiesten te zien zouden zijn, zoals Cardi B, Jason Derülo, Migos, Future en Nicky Jam. Door deze grote artiesten op een redelijk klein festival, begonnen veel mensen al te twijfelen over Vestiville. Meerdere artiesten bleken tegelijkertijd ook op te treden op andere locaties. Cardi B stond bijvoorbeeld dit weekend op een cruiseschip in de Bahama’s. Ondanks de twijfelfs, bleef de organisatie beloven dat de artiesten gewoon zouden verschijnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws