Festival verkoopt 'huidskleur-tickets' voor verschillende prijzen

Fenna Kiebert | 8 juli 2019
nieuws

De organisatie van het AfroFuture Fest, een festival in het Amerikaanse Detroit, krijgt veel kritiek over zich heen omdat er verschillende ticketprijzen gehanteerd worden voor verschillende huidskleuren. Rapper Tiny Jag heeft daarom het AfroFuture Fest geboycot en eist dat haar naam uit het promotiemateriaal wordt gehaald.

POC-ticket

Mensen met een donkere huid kunnen een ‘POC-ticket’, wat staat voor ’People of Color’, kopen voor het muziek- en kunstfestival dat plaatsvindt op 3 en 4 augustus. De Early Bird POC-ticket kost 10 dollar en de latere tickets kosten 20 dollar. Blanke festivalgangers kunnen een ‘NON-POC’ ticket kopen voor de dubbele prijzen.

De organisatie wil er met het ticketbeleid voor zorgen dat mensen met een donkere huid makkelijker naar een evenement kunnen. Daarnaast werd gezegd dat blanke mensen het zich makkelijk kunnen veroorloven om een duurder ticket te betalen en naar evenementen te gaan, terwijl donkere mensen dat niet altijd kunnen.

LEES OOK: Dit zijn de verwachte artiesten voor Glastonbury 2020

Rapper Tiny Jag

Rapper Tiny Jag zou op het festival optreden, maar heeft dit afgezegd nadat ze van de ticketprijzen hoorde. Ze is het absoluut niet met het festival eens en vindt dat AfroFuture het helemaal verkeerd aangepakt heeft. Zij laat daarom ook in een tweet weten dat ze niet meer aanwezig zal zijn op het festival.

Eventbrite

Eventbrite, de site waarop de sites te koop zijn, is het ook niet met de prijzen eens en heeft AfroFuture Fest gevraagd om het aan te passen. ‘We hebben het festival de mogelijkheid gegeven om dit uit eigen beweging te doen: doen ze er niks aan, dan halen we het evenement volledig van onze site,’ zegt Eventbrite.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws