Pop-up drugshop op Glastonbury festival

Aimee van Vuuren | 26 juli 2019
nieuws

Shaun Davies had het briljante plan zijn drugs schuld van £ 5000 terug te verdienen door het verkopen van drugs op het Glastonbury festival in de vorm van een pop-up drugshop.

Aardige verzameling drugs

De 24-jarige uit Liverpool was van plan aardig wat zakken met geld te gaan verdienen op het festival. De beschikbare voorraad bestond namelijk uit: acht zakken cocaïne, zeven zakken MDMA, 33 LSD-tabletten, 0.19 gram hallucinogene DMT en 36 zakken cannabis. Hij werd opgepakt door de beveiliging toen hij binnen wilde komen en pleitte schuldig aan het bezit van drugs met als doel te leveren aan festivalgangers.

LEES OOK: MDMA verhoogt vertrouwen, verhelpt bindingsangst

Geen winst, wel een gevangenisstraf

Davies, wie volgens zijn advocaat is gedwongen om drugs te verkopen door een groep mensen aan wie hij een drugsschuld heeft, kan helaas zijn schulden niet afbetalen en heeft een gevangenisstraf gekregen van 42 maanden. Dit is inclusief tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf die hij 22 dagen geleden nog heeft gekregen voor hetzelfde strafbare feit. ‘Er is altijd een groot gevaar bij het verkopen van drugs op festivals, dat jonge mensen die aanwezig zijn worden verleid voor hun eerste ervaring met drugs en dus is er een makkelijke markt van kwetsbare, jonge mensen’, vertelde rechter William Hart.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws