Zomers scoren: Tindertips voor op een festival

Partyscene Redactie | 7 augustus 2019
nieuws

Geen betere tijd om te Tinderen dan tijdens de warme zomermaanden. Het broeit, de hormonen hangen in de lucht en verliefdheid groeit snel. Het vinden van een maatje gaat gemakkelijker dan ooit. Werkte of studeerde je dertig jaar terug op een plek zonder potentiële partners, dan legde je je daarbij neer, of zocht je jouw heil in een nabije kroeg. Vandaag de dag ben je natuurlijk vrij om beide opties aan te pakken, maar er zijn meerdere – en makkelijkere – wegen naar Rome,

Tinder

Met een app als Tinder word je op basis van een leeftijdscategorie en seksuele voorkeur voorgesteld aan tal van gelijkgestemden. Presenteer jezelf met een foto of twee (of niet) en je komt laagdrempelig in contact te staan met vrouwen of mannen van een leeftijdscategorie, geaardheid en afstand naar wens.

De app is vlot in gebruik: na het inloggen krijg je de profielen van gebruikers opeenvolgend te zien. Druk je op like, of ‘swipe’ je naar rechts, dan krijg je een match, mits het profiel jou ook heeft geliket. Is dit niet het geval, dan beland je hoger op de stapel van het gelikete profiel, zodat deze gebruiker sneller geneigd is om ook jou te liken. Swipe je naar links, dan krijg je het volgende profiel te zien en ontstaat er geen match. Dit alles gaat anoniem: de laagdrempelige mogelijkheid om je interesse in een profiel te tonen of deze af te wijzen staat centraal. Like je een profiel en liket de persoon jou, dan heb je een wederzijdse interesse te pakken. Hierna stuur je met gemak een privébericht, waarna er zomaar een speciaal (of simpelweg gezellig) afspraakje kan ontstaan.

Festivals

Tinder gaat merkwaardig goed samen met festivalbezoeken. Omdat je de afstand van een potentiële partner zelf kan limiteren en Tinder automatisch profielen toont in jouw nabije omgeving, zal je bij gebruik op een festival tal van mensen voorbij zien komen die zich op hetzelfde festival bevinden. Match je met iemand, dan houd niets je tegen om ter plekke met diegene af te spreken. Qua datelocatie zit je gelijk goed: een festival biedt de perfecte setting om een flirt uit te wisselen of gesprek te voeren.

Tinder introduceerde onlangs ‘Festival Mode’, waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om voorafgaand aan een festival te matchen en te praten met gebruikers die eveneens naar het betreffende festival gaan. Jammer genoeg is de functie momenteel beperkt tot zo’n twaalf festivals in Engeland, Albanië, Duitsland en Engeland. Desondanks geeft ‘Festival Mode’ des te meer redenen om deze zomer te Tinderen met jouw toekomstige droomvriend(in): de introductie van de functie is een succes en ongetwijfeld zal het aanbod van festivals met verloop van tijd vergroten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws