Moordende seksslavin na 15 jaar vrijgelaten na initiatief Rihanna en Kim K.

Aimee van Vuuren | 8 augustus 2019
nieuws

Cyntoia Brown werd op haar 16de een slachtoffer van sekshandel. In 2004 schoot ze Johnny Michael Allen neer en kreeg ze als gevangenisstraf levenslang. Na 16 jaar opgesloten te leven is ze dan nu - met behulp van onder andere Rihanna en Kim Kardashian - vrijgelaten

Veroordeeld voor zelfverdediging

Televisiemaker Dan Birman maakte een documentaire over Cyntoia Brown. Hierin werd duidelijk dat zij door haar toenmalige vriend en pooier werd geforceerd om seks te hebben voor geld. Johnny Allen, de verkrachter, pikte Brown op bij een Sonic-restaurant in Nashville, kocht eten en bracht haar naar zijn huis. Toen zij vreesde voor haar leven, beroofde ze Allen van het leven.

Ondanks dat ze nog maar 16 jaar oud was werd ze berecht als een volwassene. Brown werd veroordeeld voor moord en diefstal in de eerste graad en kreeg als straf levenslang. Ze zou niet eens in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlaten voor een tijdsperiode voor 51 jaar.

LEES OOK: A$AP Rocky zit nog langer vast

Bekende sterren zorgen voor vrijlating

Door de documentaire kwam er weer aandacht voor de veroordeling van Brown. De zaak kreeg nationale aandacht en beroemdheden als Rihanna en Kim Kardashian steunde Cyntoia. De plaatselijke gouvernour heeft uiteindelijk besloten om de jongevrouw haar vrijheid aan te bieden.

De maker van de documentaire, Dan Birman, heeft niet alleen voor de vrijlating van Brown gezorgd, maar ook dat de wetten op prostitutie en mensenhandel in de Amerikaanse staat Tennessee worden aangepast.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws