Zo bereid je je goed voor op een festival

Partyscene Redactie | 20 september 2019
nieuwsHet festivalseizoen bevindt zich in de nazomer-modus. De grote Nederlandse en Belgische festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Rock Werchter zijn geweest en dat is dus uitkijken naar het volgend jaar. Toch zijn er nog wel interessante festivals die wat kleinschaliger zijn, maar voor de liefhebbers erg populair. Enkele festivals in september 2019: TIKTAK Festival en A Day at the Park in Rotterdam. TIKTAK biedt een mix van elektronische muziek met vooral house en urban. In het Kralingse bos biedt A Day at the Park house, techno, urban, soul en alles daartussen. In Den Bosch is er nog Supremacy. Het meerdaagse festival in de Brabanthallen biedt vele optredens van hardstyle dj’s.

Nuttige accessoires

Zorg voor een goede voorbereiding als je naar een festival gaat. Een paar zaken zijn namelijk onmisbaar. Voor informatie zijn de festival apps handig. De grote internationale festivals hebben natuurlijk eigen apps waarbij je de timetabel, plattegronden en de complete optredens kunt downloaden.Jouw iPhone heb je altijd bij je. Dus ook tijdens het festival. Besef dat je meer risico loopt op beschadigingen en dat kun je voorkomen door jouw iPhone XS goed te beschermen met een iPhone XS hoesje. Mocht jouw dure iPhone vallen, dan beschermt de hoes tegen breuk en krassen. Let trouwens goed op voor diefstal. Je zult niet de eerste zijn die een smartphone verliest. Twee accessoires zijn erg nuttig om bij je te hebben: een extra batterij of powerbank zodat jij snel jouw iPhone kunt opladen en een earset. Mocht je willen bellen dan wil je ook graag horen wat de ander zegt, ongeacht het volume van de set die op dat moment loopt.

Handige apps

Wil jij precies weten welke festivals er zijn, dan is de FestivAll-app reuze handig. Op deze app vind je alle festivals die worden georganiseerd, zowel in als buiten Nederland. Je kunt filteren op artiestennaam en zien waar er optredens zijn. Bij elk festival kun je direct de line-up checken.

Onmisbaar is ook Google Maps. Met Google Maps deel je gemakkelijk jouw locatie met vrienden. Live zelfs, zodat je precies ziet waar de ander is. Live locatie delen kan ook via WhatsApp, of voor iPhone gebruikers via app 'Zoek mijn vrienden'. Wanneer je jouw locatie deelt, kunnen jouw vrienden de locatie onmiddelijk volgen en eenvoudig hun locatie met jou delen zodat jullie van elkaar op de hoogte blijven. In een handomdraai kun jij op elk moment jouw locatie verbergen om niet meer gevolgd te worden.

Er zijn meerdere handige apps die jij waarschijnlijk al geïnstalleerd hebt zoals WhatsApp, Instagram, 9292 en Buienradar.

Zorg goed voor jezelf

Je hebt alle voorbereidingen voltooid: jouw iPhone is up-to-date, alle informatie staat op een rij. Maar let ook goed op jezelf. Het lijkt paradoxaal, maar gehoorbescherming is eigenlijk een must voor festivalgangers. Voorkom een gehoorbeschadiging en gebruik tijdig de bescherming. Je blijft de muziek horen. Iets meer gedempt dan normaal, maar op een volume dat geen permanente schade achterlaat. Zorg ook dat je voldoende water inneemt. Er zijn handige opvouwbare fleszakjes die navulbaar zijn. Zorg ook voor vochtige verfrissingsdoekjes zodat jij zonder water en zeep de handen en het gezicht kunt reinigen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws