Studente zet vriend aan tot zelfmoord

Zsarisse Knol | 29 oktober 2019
nieuws

De studente Inyoung You uit Boston (Amerika) is aangeklaagd. Ze zou haar vriend, Alexander Urtula, twee maanden lang  hebben aangezet tot zelfmoord. Ook bombardeerde zij hem met 75.000 berichten, waarin ze hem adviseerde zelfmoord te plegen.

De Zuid-Koreaanse studeerde in Boston en leerde daar Alexander Urtula twee jaar geleden kennen. Al snel hadden de twee een relatie. Kort nadat de relatie begon, werd duidelijk dat Inyoung de totale controle over haar vriendje nam. Inyoung wist dat hij met depressieve gevoelens rondliep en toch spoorde ze hem aan om een einde aan zijn leven te maken.

Isolatie

De justitie in Boston beweert dat Inyoung Alexander van zijn vrienden isoleerde. Inmiddels is Inyoung naar Zuid-Korea gevlucht. De voorkeur van de Amerikanen is dat ze uit zichzelf terugkomt. Als ze weigert, dan doet Amerika een verzoek voor uitlevering.

Diploma-uitreiking

Alexander studeerde biologie in Boston en Inyoung economie. Hij had zelfs al een baan bij een ziekenhuis in New York. Negentig minuten voor de ceremonie van zijn diploma-uitreiking pleegde Alexander zelfmoord.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws