Jouw festivalseizoen plannen? Zoe doe je dat!

Partyscene Redactie | 12 november 2019
nieuws

Hoe zorg je ervoor dat je de beste tickets in handen krijgt voor de leukste festivals in het komende seizoen? En ben je op de hoogte van de nieuwe regels voor het kamperen die gehanteerd worden door veel festivals binnen Europa? Wil je zo duurzaam mogelijk naar de festivals reizen en er voor zorgen dat je een leuke tijd hebt? Met deze tips kun je jouw festivalseizoen alvast perfect plannen, zelfs met een minimaal budget.

Festivalspullen voor een prikkie verzamelen

Na de zomer willen veel mensen hun kampeerspullen vaak weer kwijt. Ben jij op zoek naar een stevige tent voor het komende festivalseizoen? De kringloop is je beste vriend! Van de beste lightweight slaapzakken tot tenten in de meest ideale uitvoeringen. Voor weinig geld kun jij jouw kampeerbenodigdheden voor het festivalseizoen op de kop tikken. Gooi ze op zolder en je bent alvast klaar voor jouw zomer. Tip: denk ook aan een lichtgewicht regenjas, die je op kunt vouwen, bijvoorbeeld van Primark. Check de KNMI-website voor jouw festivalbezoek.

Duurzaam kamperen

Reis met de trein of deel een auto met vrienden wanneer je op reis gaat naar festivals binnen Europa. Kies voor het meenemen van een herbruikbare drinkfles en laat geen rotzooi achter na het kamperen. Steeds meer festivals hebben een oplossing voor de tent die je na het seizoen wellicht niet meer wilt. Zo niet, doneer hem dan aan een inzamelpunt voor een goed doel.

Goedkoop in contact

Tijdens een leuk festival of event wil je natuurlijk jouw favoriete band fotograferen of filmen en eventueel direct op jouw Instagram zetten. Met een sim only-abonnement voor jouw smartphone weet je zeker dat je een goedkope deal in handen hebt voor jouw telefoongebruik. Je kunt beter een oudere telefoon of een tweedehandsje meenemen naar concerten en festivals. Hoe groot is de kans dat je jouw telefoon laat vallen in een diepe modderpoel wanneer je iets teveel gedronken hebt? Kortom; zorg voor een cheap sim only toestel dat je in je tas gooit voor jouw festivalseizoen. Marktplaats is je beste vriend voor het fiksen van een prima toestel.

Goedkope tickets voor festivals

Van festivals als Milkshake tot jouw favoriete dag op Lowlands of Pinkpop, jouw tickets voor je festivals worden alleen maar duurder wanneer je ze niet in de voorverkoop koopt. Vaak kun je hier ook nog eens je voordeel mee doen, als je te laat bent en op zoek moet naar tickets als jouw festivals uitverkocht zijn dan ben je meer geld kwijt voor de toegang. Ook Ticketswap is een goede optie om kaarten te bemachtigen. Maak alvast een lijstje van de festivals waar je naartoe wilt en spaar door het jaar heen voor het totaalbedrag van de tickets. Zo heb je wat minder last van de een zomerse financiële dip.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws