Besparen in 2020: de beste deals via TelefoonAbonnement.nl

Partyscene Redactie | 18 december 2019
nieuws

Het is niet alleen de gezelligste, maar evengoed de duurste tijd van het jaar. Ook wij hadden het willen voorzien, maar al die flutcadeau’s en OV-kosten tellen rondom het eindejaar tot een onverwachts hoog bedrag op. Geen beter moment om stil te staan bij dat wat je maandelijks kwijt bent aan jouw steun, toeverlaat en allerbeste vriend: de smartphone. Goed nieuws, want stilstaan bij je telefonieabonnement hoeft – mede dankzij TelefoonAbonnement.nl – nauwelijks energie te kosten.

Jaar in jaar uit worden we vlak voor de kerstperiode verlekkert met aankondigingen van de nieuwste, coolste smartphones van het moment. Jaar in jaar uit blijkt eveneens dat de gemiddelde DUO-financiering de aanschaf van een nieuw toestel niet of nauwelijks toestaat.

Dat is balen, maar voordat je halsoverkop voor een tweede vakkenvullersfunctie solliciteert bij de plaatselijke Albert Heijn, raden we je aan om verder te kijken dan het aanbod van de Mediamarkt of Coolblue. De prijzen die daar aan de nieuwste smartphones worden gehangen, zijn immers niet per definitie voordelig. Het kan beter. Veel beter.

Wat wij tot voorkort niet wisten, en jij na het lezen van dit artikel te weten komt, is het feit dat zowel providers als retailers op een verrassende wijze concurreren. Een wijze waar met gemak een slaatje uit te slaan is.

1. Verlengen? Liever niet

De kans dat jij – net zoals het merendeel van Nederland – belt en appt op basis van een mobiel abonnement, is groot. En wanneer een mobiel abonnement afloopt, ontvang je tijdig de mogelijkheid om de dienst te verlengen. Dit bericht gaat vaak gepaard met beloftes van grootse kortingen en voordelen. Verlenging is vaak verleidelijk, maar de concurrent van jouw huidige provider, heeft er een hoop voor over om jou als nieuwe klant binnen te halen. Degene die in de praktijk de meest optimale korting levert, is dus niet de huidige provider, maar de concurrent.  

2. Retailer versus retailer

Hetzelfde principe geldt voor retailers die smartphonetoestellen aanbieden. Op het moment dat jouw toestel aan vervanging is, gaan individuele winkels buiten hun boekje om je van een voordeliger model te voorzien. Soms zelfs in samenwerking met de eerdergenoemde providers. Al met al doe je er goed aan om de verleiding van een contractverlenging te weerstaan. Dat gaat des te makkelijker met de wetenschap dat de keuze voor een nieuw abonnement, nieuw toestel of een combinatie van die twee voordeliger is.

De oplossing

Een site als TelefoonAbonnement.nl is zalig, omdat het platform op landelijke schaal het aanbod in de gaten houdt, om onafhankelijk voor te kunnen stellen wanneer en bij wie je het goedkoopst uit bent. Je vult een aantal wensen in, waarna de website op basis van jouw gegevens de beste deals rangschikt. De rangschikking vindt zo neutraal als mogelijk plaats: TelefoonAbonnement.nl trekt niemand voor en houdt de website banner- en reclamevrij. Of je nu een combinatieabonnement of sim only-service zoekt: gebruikers die jou voorgingen, bespaarden gemiddeld € 245,- op hun telefoonkosten. Daarmee houd je weinig redenen over om niet direct van start te gaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws