Coronavirus en verveling: zo houd je jezelf thuis bezig

Geert van der Klugt | 13 maart 2020
nieuwsKriebeltje in je keel, vervelende kuch of koorts? Thuisblijven! In Noord-Brabant werden de maatregelen rondom het coronavirus onlangs aangescherpt. Nu is ook de rest van Nederland aan de beurt, maakt zorgminister Bruins in een persconferentie bekend. Ga je naar een school of kantoor met meer dan 100 man, dan duurt het waarschijnlijk niet lang meer voordat je op de bank zit.

De Eredivisie dreigt uitgesteld te worden en het Europese voetbal is voorlopig van de buis. Vrijwel elk evenement van waarde kan vergeten worden. Een crisisteam van de overheid adviseert om bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te lasten. Een advies is geen harde regel, maar organisatoren die er voor kiezen om door te zetten, kunnen niet langer op een opkomst rekenen. Wie de ernst van de epidemie eerder in twijfel trok, is na de persconferentie waarschijnlijk overstag. Kies je er nu alsnog voor om een grootschalig evenement bij te wonen, dan ben je één van de weinigen. En geloof ons: eenzaam drinken op een uitgestorven festivalterrein is geen pretje. 

Doodverveeld

Goed, thuiswerken kan, maar om  in de slaapkamer aan de slag te gaan? Vergt een gezonde dosis discipline. Ons niet gezien. Dus is het noodzaak om jezelf te vermaken. Voor sommigen doodsimpel, voor anderen een helse klus. Ben jij het type dat na een halve thuisdag doodverveeld naar de zoveelste YouTube-compilatie zit te kijken, dan hebben we goed nieuws. Vervelen hoeft niet. Vermaak is hier! 

Partyscene is niet de enige toevoer van de laatste gebeurtenissen. Temidden van een wereldwijde corona-epidemie, is het trending nieuws op www.oato.nl een welkome afleiding. Het platform doet uitgebreid verslag van het laatste popnieuws. Ook het coronavirus komt aan bod, wat misschien ongezellig klinkt. Zit je echter thuis, dan is het bijzonder fijn om te weten dat je niet de enige bent.

In tegenstelling tot een computervirus, weerhoudt corona je niet van het internet. En met een verbinding valt er te gamen, mits je de juiste apparatuur in huis hebt.

Gelukkig voorziet het platform je van een schat aan product reviews. Daar worden uitsluitend de allerbeste koptelefoons en monitors gepresenteerd. Elektronica waarmee je kan gaan presteren in je favoriete online game. 

Nu is het zo dat we in normale omstandigheden weinig waarde zouden hechten aan je Call of Duty-skills. Maar word je straks genoodzaakt om een maand lang op de bank te vertoeven, dan is het allemaal een stuk dragelijker met een doel voor ogen. Het interesseert ons niet wat dat doel is, maar wel dat jij je goed voelt. Dus wat dacht je van 1500 headshots? Succes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws