Help! De scooter start niet na een feestje!

Partyscene Redactie | 17 juni 2020
nieuwsHeb je een feestje van iemand die niet echt om de hoek woont? Dan ga je hier waarschijnlijk niet op de fiets heen. Wanneer het een feestje met leeftijdsgenoten betreft, laat je je ook niet door jouw ouders brengen. Hoe je dan op de feestlocatie komt? Met een scooter natuurlijk! Je mag dan weliswaar niet drinken, maar dit maakt het feestje er vast niet minder gezellig om. Indien je met de scooter gaat, bepaal je zelf wanneer je naar huis gaat. Je bent van niemand afhankelijk, al moet de tweewieler wel meewerken als je weg wilt. Helaas horen wij geregeld dat een scooter niet start na een feestje.

Waarom start een scooter niet?

Als een scooter niet start, denk je waarschijnlijk eerst dat dit komt door een tekort aan brandstof. Wijst een nadere inspectie echter uit dat er nog genoeg benzine in de tank zit? Dan doet dit je wenkbrauwen waarschijnlijk fronsen. Is de scooter al betrekkelijk oud? Dan kan het maar zo zijn dat je te maken hebt met E10 benzine problemen.

Sinds een aantal maanden is het percentage bio-ethanol in Euro 95 verhoogd van 5 naar 10 procent. Dit zorgt geregeld voor problemen bij voertuigen met kleine motoren, zo ook scooters. Het verhoogde percentage bio-ethanol kan namelijk onderdelen van jouw scooter aantasten. Dit kan tot gevolg hebben dat de scooter niet meer start na afloop van een feestje. Je moet het voertuig dan eerst na laten kijken voor je hem weer kunt gebruiken. Er zit dus helaas niets anders op dan je op te laten halen.

Vergeet jouw scooter niet op slot te zetten!

Indien je met de scooter naar een feestje gaat, moet je deze natuurlijk wel op slot zetten. Toch vergeten sommige jongeren dit. Zij hebben zo’n zin in het feest dat ze in alle haast vergeten hun scooter op slot te zetten. Het kan natuurlijk ook zijn dat je net een scooter hebt en nog niet over een slot beschikt. Indien dat het geval is kun je beter eerst een kettingslot kopen voordat je naar het feest gaat. Het is namelijk een risico om jouw scooter niet op slot te zetten. Na afloop van het feestje kan het maar zo zijn dat jouw scooter gestolen is. En dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws