Met de scooter of bromfiets naar een festival: is dat handig?

Partyscene Redactie | 30 april 2020
nieuws


Als je een scooter of bromfiets hebt en niet ver weg woont van een festival, dan wil je lekker op je eigen scooter of brommer naar het festival toe. Maar is dat eigenlijk wel handig? En mag je dan wel of toch geen drankje drinken? We hebben het voor je uitgezocht!

Wel of geen drankje doen

Allereerst is het goed om te vermelden dat als je de weg nog op moet, het nooit verstandig is om te drinken. Dus ook niet als je gezellig met je vrienden naar een festival gaat.

Wil je echt graag een drankje doen? Ga dan met de bus heen, regel een bob of zorg dat iemand je brengt en haalt. Als je nog op de brommer naar huis moet, dan is het toegestaan om één drankje te drinken. Drink je meer? Dan riskeer je een boete of kan je rijbewijs worden ingetrokken. Tevens gelden er strengere regels als je beginnend bestuurder bent. Dus wees verstandig en zorg dat je geen alcohol (en natuurlijk ook geen drugs) neemt als je zelf naar huis rijdt.

Shit! Scooter of bromfiets gestolen

Een ander nadeel van op een scooter of bromfiets naar een festival gaan, is dat deze gestolen kan worden. Je zult zeker niet de eerste (of de laatste) zijn wie dat overkomt. Scooters zijn populair en worden daarom regelmatig gestolen. Dat wil je natuurlijk niet. Door met een (organiseerde) bus te gaan, weet je zeker dat je de dag na het festival weer lekker op je scooter of brommer kunt rijden. Neem je hem toch mee? Zorg dan dat je een heel goed slot hebt. Als je scooter of brommer niet goed op slot staat en deze wordt gestolen, zul je geen geld terugkrijgen van je verzekeraar.

Trouwens! Is jouw scooter of brommer überhaupt wel verzekerd? Want anders is het zeker niet verstandig om deze mee te nemen naar een festival. Wil je hem vooraf toch nog goed verzekeren? Je kunt via deze link een scooterverzekering vergelijken. Zo vind je snel een goedkope bromfietsverzekering voor jouw scooter of brommer.

Net je haar gedaan, moet je je helm op...

Voordat je naar een festival gaat, sta je waarschijnlijk urenlang met je vriendinnen voor de spiegel. Lekker tutten, leuke hippe kleren aan en een gaaf kapsel. Maar shit! Straks moet je je helm op. Niet echt ideaal als je daarna wilt shinen op het festival. Misschien is die bus dan toch niet zo’n gek idee…?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws