Een bedrijfsfestival organiseren na de huidige pandemie

Partyscene Redactie | 9 juni 2020
nieuws


Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Veel van ons gaan niet meer naar het werk en werken thuis, hebben geen vaste familiebezoeken meer en kunnen niet wekelijks feesten. Zonde, met de zomermaanden in het vooruitzicht! Heb jij binnen jouw bedrijf ook last van het coronavirus? Zoek je naar mogelijkheden om deze vervelende periode straks snel achter je te kunnen laten? Wellicht is het een leuk idee om een bedrijfsfestival te organiseren! In dit artikel lees je meer over de zaken om rekening mee te houden, wanneer je voor de organisatie van zo’n feest kiest. Organiseer je het feest binnen je bedrijfspand? Huur je een locatie in de buurt? De mogelijkheden zijn vaak eindeloos!

Een locatie huren voor je bedrijfsfestival biedt voordelen

Vaak is een bedrijfspand niet de meest geschikte locatie voor het organiseren van een bedrijfsfestival. Niet alleen is er doorgaans te weinig ruimte voor een groot aantal gasten. Ook heb je hier geen barkrukken, geen plek om spelletjes te spelen, enzovoorts. Bovendien is het wel zo leuk voor je werknemers om niet op kantoor een feestje te vieren, maar het wat grootser aan te pakken. Het huren van een locatie voor je bedrijfsfestival kan de oplossing zijn! Kies bijvoorbeeld voor een leuke strandtent in de buurt. Op internet vind je zeer waarschijnlijk een groot aantal locaties in de buurt!

Tip: wees op tijd met het reserveren van een locatie voor het feest. De kans is groot dat de meeste locaties al snel na de huidige pandemie vol zitten. Het maakt de organisatie van een bedrijfsfestival aanzienlijk lastiger, omdat evenementen tot 1 september verboden zijn.

Invulling van het bedrijfsfestival voor je personeel

Niet alleen is het raadzaam om alvast na te denken over een geschikte locatie voor het bedrijfsfestival. Denk ook na over de invulling hiervan! Eerder beschreven we al, dat je het praten met collega’s kunt combineren met bijvoorbeeld een spel of workshop. De kans is groot dat jullie elkaar na de pandemie veel te vertellen hebben. Hoe heeft iedereen deze periode beleefd? Wie was er het meest aan toe om weer te beginnen?

Het kan ook leuk zijn om een pubquiz te organiseren. Hierbij creëer je verschillende vragenrondes, waarbij de vragen verdeeld worden over meerdere categorieën. Door in teams te werken heeft een dergelijke quiz vaak ook een positief effect op het teamgevoel onder je personeel. Vergeet niet een prijsje te regelen voor de winnaar van de quiz!

Houd rekening met verschillende weersomstandigheden

Wanneer je nu al bezig bent met de organisatie van een bedrijfsfestival, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende weersomstandigheden. Voor nu zijn evenemtenen niet mogelijk tot 1 september, dus het gaat al meer richting de herfst- en wintermaanden. Jammer genoeg zal hierdoor ook het weer steeds wat kouder en wellicht regenachtiger worden. Kies je in zo’n geval voor een tent, of ga je voor een locatie met een grote zaal? Het is nog erg lastig te bepalen, omdat nog steeds onzeker is vanaf wanneer er weer feesten en evenementen georganiseerd kunnen worden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws