Vier films en documentaires over de clubscene

Partyscene Redactie | 16 november 2020
nieuws

Nu we niet meer naar de club kunnen, moet de club maar naar ons komen. Plus, de herfstige en regenachtige dagen komen eraan. Het is dus sowieso prettig om wat te kijken te hebben. Dit zijn 4 gave films over de clubscene die je op je watchlist moet zetten. Kijk je graag films op je smartphone terwijl je onderweg bent? Dan kan het verstandig zijn om een kijkje te nemen naar een beter mobiel abonnement en je data te verhogen.

SubBerlin – The Story of Tresor

Je vindt deze documentaire op YouTube. De beruchte Tresor club zou een nationale schat genoemd kunnen worden. De club is weggestopt in de kluis van een warenhuis. De documentaire gaat nader in op hoe deze iconische club erin slaagde de essentie en sfeer van het Berlijn na de val van de muur heeft weten vast te leggen. De documentaire vertelt de geschiedenis van de ruimte vanaf de opening in 1991 tot de herontwikkeling van de Potsdamer Platz in 2005, wat zorgde voor een gedwongen sluiting van de oorspronkelijke locatie.

The Sound of Belgium

The Sound of Belgium kun je tegen betaling kijken op YouTube. De docu is een eerbetoon aan de unieke wereld van de Belgische dansmuziek. Het start bij de Popcorn-beweging in de jaren '50 en '60, wat uitgroeide tot het Belgische proto-technogeluid (New Beat) in de house en techno van vandaag. Net als SubBerlin, geeft The Sound of Belgium inzicht in een progressieve muzikale beweging die alleen op een specifieke tijd en plaats had kunnen plaatsvinden.

Millennium mambo

Millennium mambo is een film van Hou Hsiao-Hsien, die als doel heeft om geschiedenis vast te leggen voordat het is gebeurd. De film speelt zich af in de Taiwanese y2k-clubscene en draait om Vicky, de volwassener wordende hoofdrolspeelster die in een nostalgische voice-over terugkijkt op haar jeugd vanuit het toenmalige futuristische jaar 2011. Vicky's wereld bestaat uit haar woning, dat ze deelt met haar bezitterige dj-vriend, de bar waar ze werkt en de clubs die ze bezoekt om aan dit leven te ontsnappen. Ze probeert betekenis te vinden terwijl ze herhaaldelijk de fout in gaat, maar ze blijft terugkeren naar dezelfde sleur. Tien jaar later lijkt ze een beetje dichter bij het begrijpen van haar jeugd.

Party Girl

Party Girl uit 1995 is een echte cultklassieker. Deze film wordt algemeen beschouwd als de eerste speelfilm die in première ging op internet. In Party Girl speelt Parker Posey de plezierzoekende bibliothecaresse Mary, die schulden moet afbetalen. Dit stuurt haar hals over kop in een identiteitscrisis en dwingt haar om nieuwe en onverwachte interesses na te streven. De film wervelt over de dansvloeren van talloze clubs en feesten in het New York van de jaren '90 en belichaamt zeker een gevoel van escapisme.

Op zoek naar nog meer leuke dingen om de komende periode thuis te doen? Met deze video's leer je supersnel techno en house produceren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws