Steel de show met betaalbare gouden sieraden

Partyscene Redactie | 1 december 2020
nieuws

Er zijn altijd veel verschillende trends op het gebied van mode en sieraden, maar goud blijft áltijd populair. Een gouden sieraad is voor veel mensen een prachtig accessoire om een look compleet te maken. Daarom wordt een gouden sieraad ook vaak als een investering gezien, omdat het een materiaal is dat erg lang meegaat. Maar wist je dat gouden sieraden, helemaal niet duur hoeven te zijn? Je moet gewoon weten waar je op moet letten! Lees snel verder voor een aantal handige tips.

De mooiste 14 karaat gouden sieraden

De meest voorkomende gouden sieraden in Nederland zijn gemaakt van 14 karaat goud. Dit betekend dat er 58,% goud in het sieraad is verwerkt. Wist je dat een gouden sieraad met 100% goud, te zacht zou zijn om te dragen? Je zou het sieraad dan heel snel beschadigen. Daarom wordt er altijd een ander materiaal toegevoegd aan een gouden dames armband, ketting of ring. Zo wordt het bijvoorbeeld gemengd met zilver of koper om geel- of witgoud te creëren.

Wil je graag een betaalbaar 14 karaat gouden sieraad? Ga dan voor een ring of setje oorbellen. Deze sieraden bevatten vaak minder gewicht, wat de prijs drukt. 


Betaalbare 9 karaat sieraden

Vind je 14 karaat goud toch wat te duur? Ga dan voor 9 karaat sieraden. Dit zijn sieraden met puur goud, alleen met een lager percentage, namelijk 37.5%, met het keurmerk 375. Dit betekend alleen dat er dus iets minder goud in zit! En als je 9 karaat sieraden goed verzorgt, kunnen ze ook gewoon lang meegaan.

Goldplated: een laagje goud

Naast 9 karaat, kan je ook altijd gaan voor vergulde, ofwel goldplated sieraden. Deze sieraden hebben een dun laagje goud over de buitenkant van het sieraad. Meestal is dit laagje zelfs van 18 karaat, en geeft het extra bescherming en een geelgouden uitstraling. Perfect voor als je iets zoekt voor een feestje of verjaardag!  

Weet jij al waar je voor gaat? Of je nou kiest voor een gouden, 9 karaat of goldplated sieraad, de geelgouden kleur zal sowieso jouw outfit opfleuren!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws