Een bruiloft plannen: wat moet er geregeld worden?

Partyscene Redactie | 25 juni 2021
nieuws

Zijn jij en je partner verloofd en staat er dus een bruiloft op de planning? Dan kun je beter maar zo vroeg mogelijk beginnen met het plannen hiervan. Bij een bruiloft komt namelijk een hoop kijken. Want wat moet er allemaal geregeld worden en hoeveel tijd heb je hiervoor nodig? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips voor je op een rij. 

Trouwdatum kiezen

Wat goed is om mee te beginnen, is het kiezen van de trouwdatum. Wat belangrijk is om hierbij te onthouden, is dat je ongeveer één jaar nodig hebt om een complete bruiloft te organiseren. Dit lijkt misschien best lang, maar je zal het hoogstwaarschijnlijk echt nodig hebben. Bovendien leg je jezelf op deze manier niet te veel druk op en heb je voldoende tijd om alles tot in de puntjes te regelen.

Budget, gasten en trouwlocatie

Zodra de trouwdatum definitief is, kun je direct aan de slag met andere zaken. Je kunt aan de slag met het trouwbudget, het aantal gasten en de trouwlocatie. Het is aan te raden om hier ook zo ongeveer een jaar voor de bruiloft mee te beginnen. Het trouwbudget, het aantal gasten en de trouwlocatie hangen samen met elkaar. Hoe meer gasten je hebt, hoe groter de trouwlocatie moet zijn en hoe groter het budget moet zijn. Je kunt natuurlijk wel beginnen met het opstellen van een maximaal trouwbudget. Dan kun je er met de andere opties voor proberen te zorgen dat je hier niet overheen gaat.

Bij het samenstellen van de gastenlijst is het ook belangrijk wat je plan is wat betreft de bruiloft. Wil je een bruiloft vieren met een kleine kring of wil je een grote bruiloft met veel gasten? Op basis hiervan kun je bepalen wie je wel en niet gaat uitnodigen.

Heb je de trouwdatum, het budget en het aantal gasten bepaald? Dan is het tijd om te gaan zoeken naar een mooie trouwlocatie. Hiervoor zou je zeker een kijkje kunnen nemen bij Weddingspaces.com. Van intiem tot exclusief: hier vind je allerlei toffe trouwlocaties die je zou kunnen gebruiken ter inspiratie.

Belangrijk bij het uitzoeken van een trouwlocatie is de bereikbaarheid. Je dient goed te denken aan jouw gasten. Het zou voor hen niet fijn zijn als je voor een trouwlocatie kiest dat heel lastig te bereiken is. Wat je daarom het beste zou kunnen doen, is kiezen voor een centraal gelegen locatie. Wanneer je dit doet zorg je er namelijk voor dat al jouw gasten het kunnen bereiken. Bij een centraal gelegen locatie kun je natuurlijk denken aan bijvoorbeeld een grote stad. Denk eens aan trouwen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen of Utrecht. Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden, er zijn talloze locaties te kiezen die goed te bereiken zijn.

Overige belangrijke zaken

Heb je de trouwdatum, het budget, het aantal gasten én de trouwlocatie uitgekozen? Top, dan kun je verdergaan met de overige belangrijke zaken voor jouw bruiloft. Zorg ervoor dat je deze zaken minstens een halfjaar van tevoren oppakt. Bij de overige belangrijke zaken die geregeld dienen te worden voor de bruiloft kun je denken aan het uitzoeken van de trouwkleding, schoenen en accessoires, het ontwerpen van de uitnodigingen, het proeven van de taart, het boeken van een fotograaf, het boeken van een cateringbedrijf, het kopen van de ringen en het uitzoeken van een trouwambtenaar.

Het kan verstandig zijn om minstens drie maanden van tevoren een draaiboek te maken van de trouwdag zelf, zodat je zeker weet dat alles goed gaat verlopen. Zo’n zes tot acht weken voor de grote dag worden meestal de uitnodigingen verstuurd naar de gasten. Tenslotte is het van belang dat je maximaal twee weken voor de bruiloft de ondertrouw regelt bij de gemeente.

We kunnen dus wel concluderen dat er een hoop komt kijken bij het plannen van een bruiloft. Een goede voorbereiding is dan ook van groot belang om de grote dag tot een succes te maken. Houd bovenstaande tips goed in je achterhoofd als je binnenkort gaat trouwen, want hiermee kun je al een heel eind komen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws