'Neem Afrojack en Tiësto op in Nederlandse topsector'

frank | 19 december 2012
onbekendNederlandse dj's en muzikanten genieten wereldwijd aanzien en moeten daarom onder het Nederlandse topsectorenbeleid gaan vallen volgens D66. Hiervoor zal de partij pleiten tijdens de behandeling van de cultuurbegroting in de Tweede Kamer.


Op nu.nl zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven: "Nederland heeft een sterke muziekindustrie die gaat van kwaliteitsorkest tot top-dj. Dit is niet alleen een culturele kracht, maar ook een internationaal exportproduct." Zijn collega Vera Bergkamp wijst daarbij op dj's als Armin van Buuren, Tiesto en Afrojack: "Wie is nou niet trots op deze dj's die tot de wereldtop behoren! Het uitbreiden van de creatieve industrie is dan ook van groot belang voor de economie en goed voor ons imago."

De D66'ers hopen dat door pop- en dansmuziek aan te laten sluiten bij de topsector 'creatieve industrie', de vaak kleine zelfstandige bedrijfjes door de overheid gefaciliteerd worden om meer samen te gaan werken. Bergkamp: "Nu hebben zulke bedrijven vaak geen researchbureau dat kan helpen om nieuwe concepten te ontwikkelen en zo producten beter op de markt te zetten, maar als onderdeel van de topsector kunnen ze meepraten bij de overheid en zijn er meer mogelijkheden tot innovatie zoals kruisbestuiving tussen media en muziek."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws