Rechter hangt vuile was Dance Valley buiten

SusanneW | 17 mei 2013
onbekend
Uit een rechtszaak over een arbeidsconflict tussen UDC (organisator Dance Valley) en een ex-medewerker is vandaag een aantal opmerkelijke zaken naar buiten gekomen. De rechter spreekt van ‘denigrerend en schofferend gedrag’ van directeur Brian Bout en veroordeelde UDC tot het betalen van een schadevergoeding aan een voormalige media- en marketingmanager. De ex-medewerker zegt arbeidsongeschikt te zijn geraakt door de verpeste werksfeer. UDC claimt de schadevergoeding niet te kunnen betalen omdat de organisatie ‘technisch failliet’ is, maar de rechter is van mening dat het bedrag dan maar privé moet worden voldaan.
 
Bij 3voor12 kun je een paar mailwisselingen tussen de ex-werknemer en Bout lezen. Ook liet Bout hen weten de zaak ‘niet voldoende interessant te vinden’ om te reageren op de inhoud van het conflict of de uitlatingen van UDC over een eventueel faillissement. Hier vind je het volledige vonnis.

*Update* UDC reageert op de kwestie via NU.nl. Volgens Brian Bout was het aanvoeren van 'tegenvallende cijfers' in 2011 onderdeel van het juridische steekspel in deze rechtszaak. 2012 werd met winst afgesloten, de verwachtingen voor 2013 zijn goed en er is dus geen sprake van een eventueel faillissement, aldus Bout.

Website Dance Valley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws