De Dancefair en de dj

Peter Güldenpfennig | 16 februari 2013
onbekend


De stand van Tone Control stond vol bezoekers. Dat had ongetwijfeld te maken met de strategische plek (vlak voor de ingang), maar ook met de geweldige DJ-sets van Pioneer die ze hadden staan. Het was er druk en de standhouders waren druk bezet.

Maakt niet uit, we hebben enkel onze handen en oren nodig om de geweldige CDJ-set van Pioneer te checken. Na zelf wat digitaal gedraaid te hebben gaan we kijken hoe de bezoekers het er vanaf brengen. We zijn onder de indruk, het Dancefair-publiek heeft duidelijk talent. Let wel, het gaat hier om sets met prefabricated song-libraries, en dus geen eigen tunes. Dan mixen vergt kennis en talent, en dat heeft het publiek.

dj-meisjesVerderop zien we in een naamloze stand een jong meisje, niet ouder dan 16 jaar, alle mannen wegblazen met haar skills. Dat is wat wij noemen deejayen. Zonder moeite scratched ze van track naar track, zorgvuldig gebruik van effecten en filters, geen enkele slappe fade te bespeuren. Netjes!

We lopen iets verder en we zien een jongen druk in de weer met een Reloop-set. Leuk voor de Serato liefhebbers onder ons. De rij doemt ons even verder te kijken maar we gaan er graag nog mee aan de slag als we de kans krijgen. De Dancefair verveelt in ieder geval geen seconde, en het publiek weet ons, en zichzelf te vermaken.

Ze doen het in ieder geval stukken beter dan de dj's die Pioneers' Playground podium bevolken, die krijgen maar niemand aan het dansen.  En aan de muziek ligt het niet, die stampt lekker door. Waarschijnlijk heeft het te maken met de enorme hoeveelheid geluid die overal op je afkomt, waardoor je gewoonweg geen kans maakt als dj om op te vallen. Dat is meteen wel een nadeel. De Dancefair is een showcase, maar niet voor de subtiele dj, die wegvalt in een grote geluidsbrij waardoor hij of zij niet meer opvalt.

Dan is het voor hen juist beter om te vertoeven aan de zijkanten van de zaal waarin de fair plaats vindt. Daar staan banken waar men rustig in gesprek kan gaan met elkaar en potentiële kandidaten voor gigs en contracten in gesprek kunnen gaan met labels en promoters. Dat dit werkt blijkt, want de banken zijn continu gevuld. Wie weet wat voor moois er nog voortkomt uit deze ontmoetingen?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws