Energieboost nodig? Probeer deze alternatieve energiedrankjes

Peter Güldenpfennig | 6 maart 2013
onbekend


Met een drukke levensstijl heeft je lichaam soms behoefte aan een energieboost. Het meest logisch is om dan een energy-drankje te pakken. Maar er zijn veel gezondere alternatieven voor dit soort drankjes. Deze kun je kopen, maar zijn ook zelf te maken. Een overzicht.

She

Deze energydrink van Pink Ribbon (en dus ook op vrouwen gericht) bevat geen calorieën en suikers en heeft gezonde toevoegingen zoals vitamines, giseng en aloë vera. Deze energydrink smaakt naar perzik en is te koop in de supermarkt en begint uit te breiden naar verkooppunten als tankstations, wellnesscentra en ook horecagelegenheden.

Verve!

Een energiedrank zonder kunstmatige smaakstoffen en met weinig calorieën, vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Vergelijkbaar met vijf porties groenten en fruit. Deze drank is ook suikervrij te verkrijgen. Niet te koop in supermarkten, wel online te bestellen.

 

Uit eigen keuken

Wil je liever zelf aan de slag? Wij hebben enkele recepten van gezonde energiedranken voor je op een rij gezet.

Cocos-ijsthee

- 2 á 3 zakjes groene thee
- 2 á 3 zakjes witte thee
- 2 á 3 zakjes Yerba Mate thee
- 2 á 3 zakjes thee met een smaakje
- Blikje kokosmelk

Laat alle theezakjes trekken in 1 liter koud water en zoet de thee naar smaak. Vul een half glas ijssthee aan met kokosmelk, roer goed, and it’s ready. Een natuurlijk en low-calorie energiedrankje.

 

Appel-wortelmilkshake

- 1 rode appel
- 8 eetlepels wortelsap
- 300 ml melk
- Scheutje ahornsiroop

Snij de appel en stukjes en gooi ze in de blender. Voeg de melk toe en laat het geheel goed mixen. Voeg vervolgens de wortelsap en de ahornsiroop er bij en mix het mengsel nogmaals. Dit is genoeg voor twee glazen. Serveertip: serveer de milkshake met ijsklontjes.

 

 

Sapjes met groenten klinken misschien niet het meest aantrekkelijk, maar geeft je lichaam wel een boost. Sterker nog: het is bijvoorbeeld ook goed voor je huid, immuunsysteem en stoelgang. Daarnaast overheerst de zoete smaak van fruit die van de smaak van groenten. Mixjes voor in de blender:

Groen en krachtig
- 100 gram spinazie
- 1 peer
- 250 ml water

Fris en zoet
- 100 gram ijsbergsla
- 100 gram ananas
- 250 ml water

Smakenpallet
- 100 gram witlof
- 1 appel
- 1 banaan
- 250 ml water

Het water is ook prima te vervangen door vruchtendrank of yoghurt.

Tarwegrassap

Erg hip en upcoming is tarwegrassap. Dit simpelweg de sap van tarwe. Naast het feit dat het je veel energie geeft, is het ook nog heel erg goed voor je. Het zit namelijk boordevol vitamines en mineralen. Helaas heb je wel echt een slowjuicer nodig, een blender is niet voldoende. Daarnaast is tarwegras erg prijzig.

Enkele ideeën om de tarwegrassap meer smaak te geven is om 30 ml tarwegrassap te mengen met:
- het sap van 3 wortels en 2 appels (en eventueel een beetje gember);
- 1/3 slakom afalfa;
- het sap van 1 citroen of limoen en 180 ml mineraalwater.

Kijk voor meer recepten en andere informatie op www.tarwegraskoning.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws