Kwijlvoer voor pc-gamers: MSI GT70 gaminglaptop

Jonas van der Meiren | 26 juni 2013
onbekend


Het was vandaag smullen voor de fanatieke pc-gamer in Hotel Vianen. De Taiwaneze fabrikant MSI toonde daar hun nieuwste arsenaal gaming moederborden en gaming laptops.

Blikvanger was de pas gelanceerde MSI GT70 gaminglaptop. Dit beestje herbergt de nieuwste technieken om al je games zo vlot en vloeiend mogelijk te laten lopen. Zo bevat het de nieuwste generatie Intel-processoren die sneller en energiezuiniger zijn dan de voorgangers. 

Full-HD voor je plaat

Als rechtgeaarde gamer ga je natuurlijk niet voor minder dan Full-HD, en dat biedt dit apparaat dan ook middels een kek 17-inchscherm. En als je dat niet vet genoeg vindt, dan ram je gewoon tot vier monitoren voor je smoel.

Wij mochten ook even spelen op het apparaat. Zowel Bioshock Infinite als Tomb Raider draaiden vloeiend als snot in een pak roomboter, met alle grafische instellingen op ultra en de Full-HD-resolutie vol open. Erg netjes.

Killer Doubleshot

Speel je veel online, dan zul je de functie 'Killer DoubleShot' kunnen waarderen. Deze techniek zorgt ervoor dat je geen last hebt van 'lag', oftewel hinderlijke vertraging veroorzaakt door het netwerk. Die techniek werkt zowel over je bedrade verbinding als over wifi.

gt60-620

SteelSeries

Ook het SteelSeries-toetsenbord was helemaal aangepast voor rappe gamevingertjes. Zo zijn de wsad-knoppen onder een bepaalde hoek geplaatst, voor betere controle. De irritante Windows-toets is om dezelfde reden aan de linkerkant verwijderd, zodat je daar niet meer per ongeluk op kan drukken midden in een battle. En de full-color achtergrondverlichting ziet er niet alleen cool uit, het deelt je tikbordje ook optisch overzichtelijk in.

Voor zo'n 2600 euro is de GT70 van jou. Jep, da's een hoop geld maar dan krijg je ook wat. Heb je iets minder te besteden, maar wil je niet al teveel inleveren op een vlotte game-ervaring, dan kun je ook nog gaan voor een GT60. Die heeft vergelijkbare specificaties, een iets kleiner scherm en is wat vriendelijker voor je spaarvarken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws