Party report: Ultrasonic Festival 2013

Peter Güldenpfennig | 28 juli 2013
onbekend


Hoewel er in het Belgische Boom 180.000 mensen op ‘het mooiste festival ter wereld’ (en dan hebben we het natuurlijk over Tomorrowland) stonden te feesten was er zaterdag in ons eigen kikkerlandje ook een waardig festival gaande…

Wat: Ultrasonic Festival
Wanneer: Zaterdag 27 juli 2013
Waar: Maarsseveense Plassen (Utrecht)
Reporter: Shirley van der Bilt

fes1

Hoewel mijn vrienden en ik ook liever op Tomorrowland hadden gestaan gingen wij niet bij de pakken neerzitten en stapten we zaterdag in volle feeststemming de auto in richting de Maarsseveense plassen waar de 2e editie van Ultrasonic (voorheen Rockit Open Air) plaatsvond. Een parkeerticket was vooraf te koop voor 8 euro op de site van Ultrasonic, ter plekke moest er 12 euro betaald worden. Voor degene die met het OV kwamen waren er pendelbussen vanaf Utrecht Centraal. Een retourticket voor de pendelbus was ook vooraf via de site te koop voor 5 euro. Degene die dit niet hadden gedaan konden een retourticket op het station krijgen voor 8 euro. De auto kon voor de deur geparkeerd worden en binnen 5 minuten waren we binnen. Hoewel 's ochtends de regen nog met bakken uit de hemel kwam vallen, en Ultrasonic 12.000 poncho’s had aangeschaft en bliksemafleiders op de tenten had geplaatst, liet de zon zich aan het begin van de middag vol stralen. Misschien zelfs iets teveel van het goede voor een festival.

De Maarsseveense plassen is een mooie locatie voor een festival en is ook goed te bereiken met de auto. Het festival is in lengte van de plas opgezet, waar naast strand ook veel grasvelden zijn, waardoor er ook genoeg gelegenheden waren om even te relaxen. Dit kon overigens ook in de waterpijplounge die zich langs het strand bevond.

Hoewel wij zelf al niet vroeg aanwezig waren, kwamen de meeste festivalgangers pas veel later. Het heeft lang geduurd voordat de mainstage volliep. Dat de meeste pas tegen vier uur aankwamen, was ook te merken bij de ingang. Van bezoekers die later kwamen hoorden we dat ze lang hebben moeten staan wachten om binnen te komen. Wellicht had dit ook voor een deel te maken met de line-up, die pas vanaf een uur of 3 echt aantrekkelijk werd.

MUZIEK & SFEER:
Bij aankomst hoorden we al dat de muziek goed hard stond. En dat deed ons goed, net zoals de andere festivalgangers om ons heen. De sfeer zat er al goed in. De zon liet zich goed zien en dat bracht bij de festivalgangers een lach op het gezicht. Bij de ingang werd een plattegrond/timetable aangereikt, al snel was duidelijk waar men welke stage kon vinden. Met wel 60 dj’s in de line-up verdeeld over 5 verschillende stages, waarvan de mainstage en de hardstyle-stage buiten waren, was er voor ieder wat wils. Techno, house, hardstyle, eclectic en trance vertegenwoordigd door grotere organisaties zoals o.a. Crazy Sexy Cool en Hardlife. De festivalgangers waren netjes verdeeld over alle stages. Nergens was het te druk, je kon overal heerlijk staan en dansen en zonder moeite door het publiek heen lopen richting een andere stage. Van de stages waren we niet echt onder de indruk, die kwamen wat goedkoop en karig over. Veel lichteffecten waren er niet, er werd vooral veel rook in het publiek geblazen. Maar de muziek, waarin voornamelijk de bass goed hard stond, maakte dat goed. En daar draait het immers om.

 

GOED GEORGANISEERD:
Het festival hanteerde prijzen die je bijna op elk festival ziet. Muntjes waren per 4 te koop voor 10 euro. Hier kon je een biertje of een fris voor kopen. Voor 1,5 muntje kreeg je een wijntje, echter met 2 slokken had je deze op. Mixdrankjes waren 3 munten, dus niet duurder dan op andere festivals. Lang voor je drankje hoefde je niet te wachten. Met een bar over de breedte van de mainstage en ook genoeg stands bij andere stages was je snel aan de beurt en werd je vriendelijk geholpen. Voor het eten was een heel plein ingericht met in het midden voldoende picknicktafels zodat men rustig kon zitten. Voor de mensen die het warm hadden waren er raketjes te koop, en als je geluk had hoefde je er niet eens voor te lopen, want er liepen verkopers door het publiek heen.

Ook het sanitair was in vergelijking met sommige andere festivals erg goed geregeld. Met een sanitairpunt bij zowel de mainstage als de hardstyle-stage hoefde je niet lang te wachten en bleef het bijna de hele avond netjes.

Voor degene die behoefte hadden aan wat adrenaline konden gebruik maken van verschillende kermisattracties, zoals een spin. Maar ook een reuzenrad, die je tegenwoordig bijna op elk festival ziet verschijnen, was aanwezig. Deze attracties waren ook nog eens gratis, iets dat ik nog niet eerder heb meegemaakt op een festival.

PERFECT EINDE
Met Shermanology en Quintino, die de dag ervoor allebei nog op Tomorrowland stonden, waren de laatste twee uurtjes op mainstage top. Op de andere stages ging het door tot half 11 waardoor het laatste halfuurtje volledig voor Quintino was die afsloot. Met wat vuurwerk erbij was het een perfect einde van een heerlijk festival. We begaven ons na afloop naar de kluisjes waar we redelijk snel 5 van de betaalde 12 euro terugkregen als borg. Met een voldaan gevoel en lichte regenspatjes van de onweersbuien die boven ons land trokken konden we maar een ding zeggen; Wat een heerlijke dag, en wat een goed festival!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws