Dancefair 2014: Breakthrough Artists

Peter Güldenpfennig | 16 februari 2014
onbekend


De Workflow-area op Dancefair werd zondag geopend met de showcase Breakthrough Artists. Op deze bijeenkomst beantwoorden Alvita, Aldair Silkva, Loopers, Nene Dasile, The Voyagers en Thyron vragen van moderator Boris Bals en het publiek. De artiesten/producers deden hun verhaal over hoe en wanneer ze zijn doorgebroken, door wie ze begeleid en geholpen worden en gaven hun mening over verschillende topics.

Wanneer ben je nou eigenlijk doorgebroken:

De term ‘breakthrough’ werd aan het begin al ter discussie gezet. Wanneer ben je nou echt doorgebroken? Je kan weliswaar een contract bij een label en agency hebben getekend, maar ben je er dan al? De conclusie kwam van Loopers: 'Je moet jezelf doelen blijven stellen, om daar vervolgens weer door heen te breken.'

Support uit je eigen omgeving

Uit de verschillende antwoorden bleek ook dat goede support uit je directe omgeving erg belangrijk is. Je vriend/vriendin moet begrijpen waar je mee bezig bent en het is fijn als een bekende je kan helpen met zaken waar je geen verstand van hebt zoals de boekhouding.
Wanneer je wordt gesteund heb jij als dj/producer de tijd om te netwerken en aan je tracks te werken. Aldair Silva vertelde dat hij zelfs zijn vriendin aan de kant heeft geschoven omdat je partner moet begrijpen dat je de ruimte nodig hebt. “Je kan niet in een hoekje met je vriendinnetje zitten knuffelen, je moet netwerken en laten zien dat je open staat voor nieuwe contacten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws