iCloud-hack: het hele internet vol naaktfoto's van celebs

Jonas van der Meiren | 1 september 2014
onbekend


Wat doe je als je beroemd bent en blind gelooft in de goede bedoelingen van je medemens? Dan zet je gewoon je hele iCloud-account vol met naaktfoto's van jezelf. Schijnbaar is dat hoe vele beroemdheden denken, want na een hack van iCloud dit weekend zijn er vele celebs het slachtoffer van hun eigen onbenul en verschenen vele naaktfoto's van ze online.

Wie zijn precies het slachtoffer? In ieder geval Kim Kardashian, Kate Upton, Rihanna, Lea Michelle, Jennifer Lawrence, Avril Lavigne, Mary-Kate Olsen en Selena Gomez. Voor zover bekend zijn er geen naaktfoto's van bekende dj's gelekt.

4chan

De hacker plaatste naaktfoto's van tientallen beroemdheden op het internet op de beroemde website 4chan. Dit forum wordt toch al een beetje gezien als het 'afvoerputje van internet', deze actie bevestigt dat nog eens. Diverse sites hebben in ieder geval al stappen ondernomen en de foto's verwijderd, de beelden waren natuurlijk al snel overal te zien.

De ellende is voor veel beroemdheden al groot, maar de hacker in kwestie heeft nog veel meer leuks in petto. Hij / zij heeft al gedreigd met de publicatie van nog veel meer materiaal, tenzij er een bepaald bedrag aan bitcoins zijn / haar kant op komt.

Het is nog niet precies bekend hoe de hack heeft plaatsgevonden. Het kan ook nog zo zijn dat de hacker gewoon goede antwoord gaf op de 'beveiligingsvragen' die je kunt instellen, voor wanneer je je wachtwoord vergeten bent.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws