The road to ADE: vijf techno feesten die je niet mag missen

Mark Hofman | 18 september 2015
onbekend


Het Amsterdam Dance Event staat bijna voor de deur en dat betekent dat het Amsterdamse uitgaansleven vijf aaneengesloten dagen en nachten compleet op zijn kop staat. In elke uithoek van de stad is er wel een feest te vinden en alle elektronische muziekstijlen passeren daarbij de revue.  Met 340 events op 100 locaties en meer dan 2000 artiesten kun je Amsterdam Dance Event gerust het grootste dance event ter wereld noemen.

In deze rubriek kijken we alvast vooruit naar ADE en selecteren we onze persoonlijke top 5 techno feesten tijdens ADE. Ook zetten we bij elk feest een track die kenmerkend is voor de sfeer, de muziek en de performance op het genoemde feest. Vanwege het grote aanbod aan feestjes viel dit niet mee, maar we hebben voor elke dag een mooi techno feest uitgezocht met bijpassende track.

5. Abstract label night

woensdag 14 oktober 2015
Woensdag wordt er afgetrapt in de Nova met de labelnight van Abstract. Het gerenommeerde Duitse label staat bekend om haar stevige sound en met optredens van onder meer Klaudia Gawlas, Hackler&Kuch en Torsten Kanzler zal het flink los gaan. Hou je van hardere techno, dan is dit het feest om ADE goed van start te laten gaan.

Track: Hackler & Kuch ft Niereich – Empire

De wat hardere techno plaat van HKE, in samenwerking met Niereich, kenmerkt het label Abstract, dat staat voor grauwe en stevige beats.

4. Verknipt ADE techno special

donderdag 15 oktober 2015
Verknipt is begonnen als een klein feestje maar bewijst bij ADE dat ze ontzettend lekker gaan. De line-up voor deze techno special liegt er niet om. Met namen als Tommy Four Seven, Clouds en ROD weet je dat er flink doorgebeukt zal worden. De andere zaal wordt gehost door Gem Records, waar onder meer Secret Cinema en Egbert je voorzien van een andere sound. Een mooie mix van verschillende soorten techno op één avond, dat belooft wat in de Westerunie.

Track: Clouds – Chained to a dead camel

Deze wereldbekende plaat past goed bij de meeste artiesten die geprogrammeerd staan. Rauw, puur en meedogenloos.

3. HYTE ADE X M-Plant.

zaterdag 17 oktober 2015
HYTE, een concept dat al veelvuldig georganiseerd werd, staat vier avonden geprogrammeerd tijdens ADE. Met name de zaterdag, waar onder andere techno legende Chris Liebing zijn mannetje zal staan, als uitblinker. Ook Floorplan, Robert Hood en Sandrien zullen achter de draaitafels verschijnen en daarom moet je zaterdagavond voor het flinke beukwerk bij Warehouse Elementenstraat zijn.

Track: Developer-Western Ways(Pfirter remix)

Een stevige track die goed tot zijn recht komt op deze grimmige avond bij HYTE. Een karakteristieke sound voor een grauwe locatie als Warehouse met dj’s als Chris Liebing en Robert Hood.

2. ENTER @ Loveland.

vrijdag 16 oktober 2015
Op de vrijdag keert Richie Hawtin met zijn ENTER terug op ADE. In zijn kielzog neemt hij M.NUS artiesten als Dubfire, Gaiser en Matador met zich mee naar de Mediahaven. Naast het feit dat het allemaal gevestigde namen zijn in de techno wereld, is het speciale aan deze deejays dat zij allemaal een unieke sound hebben.  Ze draaien vrijwel alleen hun eigen tracks en vallen op door de melodische, swingende techno. Een echte aanrader!

Track: Matador-Da Hustle


Een typische track van Matador met veel schwung en een kenmerkende M.NUS sound. Het nummer staat symbool voor de muziek van deze avond.

1. Awakenings, Electric Deluxe

zondag 18 oktober 2015
Awakenings, Nederlands grootste techno feest, mag absoluut niet ontbreken in deze lijst en waar kan je ADE beter afsluiten dan in een kolkende Westergasfabriek? Met Electric Deluxe staat er een progammering waar je u tegen zegt en het is dan ook geen wonder dat het zelfs storm loopt op een zondagavond. Het event is namelijk al weken uitverkocht en daar zullen onder andere Speedy J, Len Faki, Nina Kraviz en Blawan wel raad mee weten.

Track: Clouds-Radical Cutting Methods

Een fantastische plaat voor in de Westergasfabriek met een stevige sound system. Het heeft een diepe upbeat die past bij Electric Deluxe en haar locatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws