The road to ADE: de meest opvallende b2b sessies

Lucas Boon | 28 september 2015
onbekend


Het Amsterdam Dance Event trekt jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers over de gehele week met in 2014 als hoogtepunt 150.000 bezoekers op de zaterdagnacht verdeeld over 330 locaties. Zeer indrukwekkende cijfers die niet zomaar uit de lucht komen vallen. Alle belangrijke koppen uit de dance industrie komen dan ook in oktober naar de hoofdstad van ons land.

Het ADE is dan ook hét moment van het jaar om elkaar te ontmoeten of juist te zien draaien. Er is een enorm aantal back-to-back sets te vinden over alle evenementen, soms aangekondigd, maar door de onderlinge vriendschappen kunnen deze natuurlijk ook ter plekke ontstaan. Onze top vijf van de vooraf aangekondigde b2b sets is als volgt:

5. Skream B2B Route 94

Voor velen staat Skream ongetwijfeld nog bekend als een dubstep held uit de UK, die het genre ooit heeft grootgebracht. Drie á vier jaar geleden besloot Oliver Dene Jones, de naam waarmee hij in het dagelijks leven rondloopt, een switch te maken naar het populairdere house genre. Een keuze die tot nu toe voor hem goed uit lijkt te pakken.

Samen met nog een Brit die eigenlijk dezelfde weg heeft bewandeld draait hij op zaterdag 17 oktober op Straf_Werk. Dat Route 94 ook een voormalig dubstepproducer is weten weinig mensen. De dj heeft dan ook zijn best gedaan om een nieuwe start te maken met een nieuwe artiestennaam. Met zijn enorme hit ‘My Love’ heeft hij zichzelf in ieder geval enorm goed op de kaart gezet.

Met z’n tweeën zullen ze zeker een ijzersterke UK-house set neerzetten die verder reikt dan de populairste tracks zoals ‘My Love’.

4. Deniz Koyu B2B Thomas Gold

Deniz Koyu en Thomas Gold staan samen in de grote zaal in de Melkweg bij Nicky Romero’s Protocol ADE special. Met veel optredens op de grootste festivals en in meest prestigieuze clubs weten ze als geen ander hoe zij het publiek mee moeten krijgen.

Beiden worden daarbij gesteund in hun carrière door een aantal grote namen uit de scene. Denk hierbij aan Axwell, Tiësto, Calvin Harris en Sebastian Ingrosso. Maar ook Deniz Koyu met de kenmerkende sound waarmee hij in elke track een meeslepend sfeertje creëert en Thomas Gold met zijn remixes en mashups.

3. Umek B2B Coyu

Twee grote namen uit de house wereld bundelen hun krachten op zaterdag 17 oktober. De twee hebben allebei een groot opgezet eigen label(s) waar een grote verscheidenheid aan muziek op wordt uitgebracht.

Umek richt zich met zijn labels waaronder ‘1605’ op veel tech-house en techno. Daarnaast heeft hij veel prijzen in de wacht gesleept en vormt hij als Sloveen een inspiratie voor de housescene in het oosten van Europa.

Coyu heeft met zijn grote ‘Suara’ label, dat zich kenmerkt door de kattenthema’s, een grote verscheidenheid aan muziek tot zijn beschikking. Het label richt zich op de wat rustigere zweverige house tot stevige tech-house en techno. Het is dan ook niet voor niets dat het label op Beatport en Resident Advisor als een van de grootste wordt weergegeven in de bovengenoemde genres.

Samen draaiden ze deze zomer al eerder op Ibiza wat resulteerde in de onderstaande set. Een goede opbouw van house naar techno is iets wat de heren in hun b2b set zeker zullen toepassen.

https://soundcloud.com/groovetytv/coyu-b2b-umek-carl-cox-music-is-revolution-opening-party-space-ibiza-2015

2. Darius Syrossian B2B Santé B2B Sidney Charles

Verknipt haalt dit jaar tijdens het ADE weer een aantal grote house helden naar de Amsterdam Studios. Darius Syrossian, Santé en Sidney Charles zullen in de main zaal doen wat zij al maandenlang in Space Ibiza samen hebben gedaan met hun eigen concept ‘Do not sleep’, namelijk een gezellig feestje verzorgen met pure house.

De vibe in de tracks van deze drie valt heel goed samen. ‘Dit is ook de reden dat het met z’n drieën draaien zo goed werkt’, aldus Syrossian. Daarbij zijn de drie goed bevriend en zijn er inmiddels veel samenwerkingen en b2b sets achter de rug.

In de onderstaande mini documentaire wordt direct duidelijk hoe de feesten eruit zien waar de b2b sets gedraaid worden. De sfeer is gezellig en de muziek sluit perfect op elkaar aan. Verknipt op 17 oktober staat bij ons in ieder geval genoteerd in de agenda.

1. Hardwell B2B Dannic B2B Dyro

Als er één b2b sessie is die dit ADE eruit springt is het die van Hardwell, Dannic en Dyro wel. De dj’s hebben geen introductie meer nodig. Sterker nog, ze worden ook wel de Dutch House Mafia genoemd onder de fans.

Dat de muziek van de drie goed op elkaar aansluit hebben onder andere de bustours door Canada en de VS aangetoond. Dannic zijn muziek die veel druminvloeden kent vervolgd door de populaire hits die Hardwell op zijn eigen label Revealed Recordings heeft getekend en tot slot de harde rauwe tracks van Dyro en zijn label WOLV. Daarbij zijn het natuurlijk goede vrienden die er in de dj-booth ook wel een feestje van willen maken. Neem dus vrij op donderdag de 15e en ga op woensdagnacht naar de Heineken Music Hall om Hardwell samen met Dannic en Dyro te zien draaien.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws