ADE Party Blog: Amsterdam Music Festival

Maartje van Osch | 17 oktober 2015
onbekend

 

 

Wat: Amsterdam Music Festival

 

 

Waar: Amsterdam Arena

Line-up: Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Nervo, Vicetone

Naam blogger: Maartje van Osch

Vijf dagen lang staat Amsterdam weer in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE), één van de grootste en drukste dance festivals van de wereld. Honderdduizenden feestbeesten komen naar onze hoofdstad om dit hele vette evenement te beleven.

Het Amsterdam Music Festival is het grootste feest tijdens ADE, tienduizenden edm fans van over de hele wereld komen naar de Amsterdam Arena om los te gaan. Op vrijdag 16 oktober worden ook de winnaars van de DJ Mag top 100 bekend gemaakt. Het belooft een mega avond te worden, en wij waren erbij!

Hardwell 1

Overladen treinen en lange wachtrijen staan voor een bomvolle Arena. Ik heb geluk, ik haal mijn persbandje en keycord op en mag meteen doorlopen naar de persruimte waar ik vanaf een balkon een magnifiek uitzicht heb op het publiek en podium. Het is pas het begin van de avond maar er hangt nu al een fantastische atmosfeer in de uitverkochte Arena.

Armin van Buuren draait een knallende set. Hij bewijst nog even waarom hij in vorige jaren uitgeroepen is tot beste dj van de wereld. Wat een topper en wat een mooie licht- en videoshow!

Armin had ook Mr. Probz uitgenodigd om de hits ‘Another You’ en ‘Waves’ te komen zingen. Leuk voor het publiek.

Armin van Buuren

DJ Mag top 100

Armin van Buuren kon op het podium blijven staan, want hij en Don Diablo mochten de top 3 van de DJ Mag top 100 uitreiken. Afgelopen maanden kon de hele wereld stemmen op hun favoriete dj en vanavond werden de winnaars bekend gemaakt.

Op nummer 3 stond Martin Garrix. Hij was één van de grote kanshebbers en veel fans hadden gehoopt dat de 19-jarige Amstelveense Martijn Garritsen de nieuwe beste dj van de wereld zou worden. Helaas, maar ik hoop dat Martin Garrix volgend jaar de nieuwe nummer 1 gaat worden.

Martin Garrix 1

Hardwell mocht zich de afgelopen 2 jaar de beste dj van de wereld noemen, maar dit jaar zakte hij 1 plaatsje en de Belgische broertjes Dimitri Vegas & Like Mike wonnen voor het eerst de DJ Mag top 100 verkiezing.

Op Tomorrowland hebben ze een geweldige set neergezet en met hun ‘House of Madness’ show hebben zij het afgelopen jaar er echt een gekkenhuis van gemaakt. Wat mij betreft een welverdiende nummer 1, hoewel ik hun show in de Arena niet super vond. Ze deden het gewoon goed, maar ik had na zo’n uitreiking een knalfeest van hun verwacht.

Dimitri Vegas en Like Mike 1

Hardwell

Wow, toen kwam Hardwell en iedereen ging los! Wat een vette nummers en wat een feest! Hij sloot zijn set zelfs af met het keiharde nummer ‘Lose my mind’ (wat ik als hardstyle en Brennan Heart fan natuurlijk wel heel leuk vind). De hele Arena weet waarom Hardwell vanavond een hele goede nummer 2 is geworden!

Hardwell 2

Martin Garrix

Martin Garrix zette dit feest door en domineerde de avond. Hij mixte in een lekker tempo de ene na de andere grote hit. Naast mij stond een verliefd stel uit Roemenie, aan de andere kant 3 gillende Koreaantjes, achter mij een aangeschoten Pool en voor mij een groepje Brazilianen die de hele avond met hun vlag aan het wapperen waren. De hele wereld was vanavond vertegenwoordig, maar iedereen stond te springen en kon zijn hits mee schreeuwen. De Amsterdam Arena stond deze vrijdagavond 16 oktober van vooraan tot achteraan helemaal op zijn kop! Ik kijk terug op een fantastische avond.

Top 10

Maarliefst 5 Nederlanders staan weer in de top 10 van de DJ Mag top 100:

  1. Dimitri Vegas & Like Mike
  2. Hardwell
  3. Martin Garrix
  4. Armin van Buuren
  5. Tiesto
  6. David Guetta
  7. Avicii
  8. Afrojack
  9. Skrillex

10.Steve Aoiki

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws