ADE Party Blog: Axwell /\ Ingrosso [vrijdag 16 oktober 2015]

Mark Hofman | 17 oktober 2015
onbekend


Party: Axwell /\ Ingrosso
Wanneer: vrijdag 16 oktober
Tijd: 23:00 – 05:00 uur
Waar: Heineken Music Hall
Line-up: Axwell /\ Ingrosso
Schade: € 39,50
Party blogger: Anna Zhuravel

Rij vanaf het station Bijlmer Arena, geen extra kaartjes te bekennen en een superstreng gastenlijst-beleid. Dat krijg je als twee muzikale grootheden uit Zweden ineens Nederlands grondgebied betreden. Het feestje van djs Axwell en Ingrosso in de Heineken Music Hall was een van de meest gewilde evenementen van het Amsterdam Dance Event en dat konden we natuurlijk niet missen!

Mazzel

Het feest van het Zweedse duo was ver voor het ADE uitverkocht. Tot op de dag zelf bleef de run op de tickets enorm. Meer dan duizend mensen vroegen om een kaartje op Ticketswap en waren bereid om de hoofdprijs te betalen. Toch was er zelfs voor deuren van HMH geen doorverkoper te bekennen.

Deurbeleid was sowieso extreem streng. Zelfs de gastenlijst werd dubbel gecontroleerd en mochten mensen met een ADE-pass niet eens naar binnen. Iedereen die toegang wist te bemachtigen maakte daar zelf gebruik van. Terecht: twee derde van voormalige Swedish House Mafia treedt jammer genoeg bijna nooit op in ons land.

axwellingrosso2

Niet alleen voor een kaartje moest je mazzel hebben. Op tijd binnen zijn was ook een klus op zich. Rond twaalf uur begon de rij naar HMH bijna vanaf het treinstation. De in de kou wachtende bezoekers konden zich wel alvast warmdansen: de muziek van het hoofdpodium van HMH was ook buiten aardig goed te volgen. Na een flinke, maar zoals gebruikelijk nutteloze foullierpartij renden de bezoekers met spoed richting de kassa’s en garderobes.

Matig begin

Het muzikale programma van de avond werd geopend door de dj Salvatore Ganacci. Hij deed aardig zijn best, maar kreeg het publiek niet echt warm. Ook ging het mixen en mengen van platen niet altijd even lekker. Het blijft natuurlijk niet helder, of het nou aan zijn dj-skills of aan de apparatuur lag. In de kleine zaal op de eerste verdieping kon je lekker uitchillen zonder muzikaal gemis. Alles wat er in de hoofdzaal gebeurde was daar prima te horen. Voor een mooi uitzicht op het hoofdpodium kon je terecht op het balkon.

Dj New_ID volgde Salvatore Ganacci op. Zijn set was wat energieker en zat beter in elkaar. Toch bleven vele feestgangers hangen in de rookruimte, op de gangen van HMH en bij de bars. Daar was van alles te eten en te drinken, als je maar geld genoeg had. Ook werden de bezoekers gewaarschuwd voor de gevaarlijke combinatie van xtc met te veel water. Natuurlijk mocht ook een merchandise stand niet ontbreken. De bezoekers konden kiezen tussen een t-shirt en een pet met een logo van het wereldberoemde dj-duo. Een shirt kostte 25 euro, voor een pet was je 35 euro kwijt. In vergelijking met menig ander feest was dat redelijk goed te doen.

Muzikale explosie

Terwijl mensen midden in de nacht nog steeds in een grote rij voor de deur stonden, gingen in de hoofdzaal een paar minuten voor halft wee alle lichten uit. Toen Axwell en Ingrosso achter de draaitafels verschenen, werden ze ontvangen met een massaal gejuich. De heren zetten hun set meteen energiek in en vanaf dat moment bleef iedereen op de dansvloer. Iedere minuut van Axwell’s en Ingrosso’s performance was voor het publiek onmisbaar. Slechts enkelingen gingen eens een drankje halen en bij gebrek aan bar-aanloop ging het heel snel.

De dj’ s switchten vrij snel tussen de platen en lieten aan alle kanten hun muzikale diversiteit horen. Ze mixten van alles door elkaar: van wat hardere progressive- beats en electro-deuntjes, tot melodieuze r&b, mainstream platen en natuurlijk hun eigen creaties. De laatste werden uit alle hoeken van de overvolle zaal volop meegezongen.

De hele set van Axwell en Ingrosso werd vergezeld door prachtige video-installaties, licht- en lasershows. In het begin kwamen zelfs dansers tevoorschijn, wat tegenwoordig tijdens de grote feesten eerder een uitzondering is. Op vuur, vuurwerk, confetti en co-2 werd ook niet bezuinigd. Dat maakte het totale plaatje helemaal compleet en voegde net dat stukje extra belevenis toe waarop juist die avond iedereen zat te wachten.

Aandacht voor publiek

Tijdens hun set lieten de Zweedse heren zien dat ze niet alleen top-dj’ s, maar ook geweldige entertainers zijn. Twee uur lang hadden ze alle aandacht voor het publiek. Vooral Axwell pakte vaak een microfoon om de zaal toe te spreken. Iedereen die op dat moment op de dansvloer stond voelde zich letterlijk betrokken bij hun vette performance. Natuurlijk hadden Axwell en Ingrosso ook een verrassing in petto. Ergens halverwege hun set kwam Martin Garrix even langs om back-to-back te draaien en te feesten met de twee muzikale guru’s.

De allergrootste verrassing werd toch de speech van Axwell over de DJ Top 100. De lijst van 2015 werd een paar uur voor hun optreden bekend gemaakt. Axwell bedankte van harte alle fans die op hun hebben gestemd zonder dat de dj’ s daarom hebben gevraagd. Hij zei daarom heel trots te zijn op hun zeventiende plaats en heel blij te zijn met de liefde van de fans. Deze toespraak werd door de hele zaal met een massaal applaus ontvangen.

Tijd vliegt voorbij

Het is nooit lang genoeg als je van de beste muziek gedraaid door de beste dj’s staat te genieten. Toch was de slechts twee uur durende set van de Zweedse helden die avond in ogen van iedereen veel te kort, al hadden zowel de dj’s als de fans in die twee uur werkelijk alles gegeven. Om half vier sloten Axwell en Ingrosso hun optreden af met de grote zomerhit ‘Sun is Shining’, vergezeld met mooie beelden van zonsopgang. Daarna was het de eer aan de Russische dj Shapov om het feest af te sluiten.

Zodra het duo het podium verliet, begon de grote zaal en het gebouw van HMH langzaam leeg te stromen. De echte die-hards bleven nog even aan de bars hangen. Sommige helden zaten te suffen langs de muren, andere werden meegenomen door de ehbo. Wie genoeg energie had of wist te kweken bleef nog even doorstuiteren op de dansvloer, maar naarmate de tijd vorderde verlieten steeds meer mensen de feestlocatie. Dat boeide dj Shapov helemaal niet: zo te zien had deze jonge artiest het hartstikke naar zijn op het podium.

Axwel en Ingrosso hebben menig feestganger de avond van hun leven bezorgd. Een avond met heerlijke muziek en mooie show. Een avond met bijzondere samenhorigheid die de dj’s zonder moeite wisten te creëren. Een avond die niet alleen voor herhaling vatbaar is, maar zeker naar meer smaakt. Laten we hopen dat de heren deze keer niet te lang op zich laten wachten!

Plus

  • Geweldige show
  • Goed geluid
  • Makkelijk bereikbare locatie
  • Goede muziek

Min

  • Geen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws