Loveparade-slachtoffers krijgen trap na van kerk

Partyscene Redactie | 8 augustus 2010
onbekend

Bisschop: ‘Incident Loveparade straf van God’

Terwijl 21 families nog midden in een rouwproces zitten over hun verloren dierbaren tijdens het drama in Duisburg, vindt de Oostenrijkse katholieke kerk het blijkbaar nodig om te scoren over de ruggen van de slachtoffers. Mogen wij een emmertje?

 

"De gebeurtenissen op de ziekelijke Loveparade hebben met zonde, en dus ook met de straf van god te maken"Vooropgesteld dat we op de redactie niets tegen religieuze mensen hebben en iedereen vooral aanraden te geloven waar je zelf het gelukkigst van wordt, gaat ons bloed wel koken van het soort idioten dat denkt een directe hotline met God, Allah, Jaweh of Boeddha te hebben. En dan vooral wanneer die mensen het nodig vinden hun 'enige waarheid' op te dringen aan anderen.

We mogen hopen dat er onder de nabestaanden van de slachtoffers van de Loveparade geen devote katholieken zitten, want je zal als moeder toch maar net je kind begraven hebben en dan de boodschap van de Oostenrijkse bisschop Andreas Laun onder ogen krijgen!

Laun vond het nodig om te melden dat: “medelijden met de slachtoffers één ding is, maar dat toch ook moet worden vastgesteld dat de Loveparade, naast dat het een afstotelijke vertoning is, objectief rebellie tegen de schepping en een uitnodiging om te zondigen inhoudt. Dat mag niet recht worden gepraat als ‘onschuldig feestvieren’, jonge mensen.(..) Men wil niet erkennen dat de gebeurtenissen op de ziekelijke Loveparade met zonde, en dus ook met de straf van god te maken hebben.”

Ja, liefhebbers van elektronische muziek, u leest het goed. Ook al loopt uw vrome leven over van de naastenliefde en steekt u de handen dagelijks uit de mouwen voor degenen die het minder goed getroffen hebben in de maatschappij: door uw hobby en paar uurtjes vertier in het weekend gaat u regelrecht het hellevuur tegemoet. Wij zijn absoluut geen experts op dit gebied, maar volgens ons slaat deze bisschop de christelijke plank hier behoorlijk mis en zou hij zich beter kunnen bezighouden met het troosten van de nabestaanden. Onze zondagsstelling is dan ook:

Natrappen in naam van god, dat is pas ziekelijk en afstotelijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws