Stelling: Watt had gered moeten worden!

Partyscene Redactie | 16 juni 2010
onbekend

Watt sluit de deuren

Alle steunbetuigingen en petities ten spijt, heeft Stichting Car (de exploitant van Watt) vanmiddag de handdoek in de ring moeten gooien. In een persbericht werd bekendgemaakt dat het faillissement van Watt wordt aangevraagd.

 

"Watt eindigt hier"Bestuursvoorzitter Christian Jongeneel liet vandaag aan de collega’s van 3voor12 weten dat er in de afgelopen dagen intensief gesproken is met verschillende Rotterdamse raadsleden. Daaruit was al duidelijk geworden dat Watt niet voldoende steun zou krijgen bij de uiteindelijke behandeling van een alternatief reddingsplan in de gemeenteraad volgende week.

In de laatste bestuursvergadering is dan ook besloten de stekker er zelf uit te trekken en daarmee verliest Rotterdam opnieuw één van haar toch al schaarse culturele en muzikale broedplaatsen. Watt gaat proberen alle geplande optredens zoveel mogelijk onder te brengen bij andere organisaties en podia in de havenstad.

Het persbericht:

“In de raadscommissievergadering van vandaag was geen draagvlak voor een reddingsplan van WATT. WATT ziet geen mogelijkheid om verder te gaan en zal spoedig zijn faillissement aanvragen. Wij betreuren het zeer dat we niet langer ons programma kunnen brengen.

Dit is diep triest voor de bezoekers van WATT en voor het culturele klimaat van Rotterdam als tweede stad van Nederland. We willen alle mensen en organisaties waarmee we hebben samengewerkt, de 170.000 bezoekers die we tot nu toe hebben mogen ontvangen, iedereen die ons een warm hart heeft toegedragen in de afgelopen weken, bedanken.”

Onze stelling: het is schandalig dat de Rotterdamse gemeenteraad niet meer moeite heeft gedaan om dit poppodium te behouden!

Website Watt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws