Stelling: wanneer mag een set nog een set heten?

Partyscene Redactie | 2 april 2010
onbekend

Oet in Mestreech

Dit weekend vindt in het MECC in Maastricht Nope Is Dope 2010 plaats. Na een blik op de line-up waren we toch wel erg verbaasd: een flink deel van de dj’s draait maximaal 45 minuten en sommigen dan ook nog eens back2back. Komen artiesten daar echt hun bed voor uit? En kun je dan nog wel spreken van een ‘set’?

Haalt Billy The Klit zaterdag de zeven tracks?Nou geven we grif toe dat wij muzikaal niet heel warm worden van de line-up van Nope Is Dope en dat een aantal van de geboekte dj’s wat ons betreft niet kort genoeg kan draaien. Maar ieder zijn ding en het gaat in dit geval dan ook meer om ‘het principe’. Dat er in de planning van dit soort grote avonden en festivals niet veel urenlange sets passen, snappen we natuurlijk wel. Maar sets van drie kwartier?

En dan ook nog back2back? Als we uitgaan van plaatjes die zo’n drie à vier minuten duren, komen we uit op hooguit veertien tracks per set. Draai je als duo dan mag je als artiest dus helemaal naar het Bourgondische Maastricht afzakken om een trieste zeven plaatjes op te leggen. We nemen aan dat de organisatie achter Nope Is Dope het financieel zeker de moeite waard maakt om die avond in de line-up te staan, maar voel je je als artiest dan niet behoorlijk lullig? En vinden de danceliefhebbers uit het zuiden des lands, die 35 euries betaald hebben voor een kaartje, dat echt allemaal maar prima?

We vragen ons af wanneer een set nog een set mag heten en stellen:

Maak het jezelf als organisatie dan lekker makkelijk en zet gewoon een cd’tje op!

Website Nope Is Dope

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws