Stelling: uitgaan op woensdag zuigt!

Partyscene Redactie | 11 februari 2010
onbekend

Is de woensdag de nieuwe zaterdag?

Hardwerkende danceliefhebbers die in de afgelopen weken de werkstress van zich af wilden dansen bij Henrik Schwarz, James Holden en Juan Atkins & Moodymann, mochten daarvoor toch al gauw zo’n drie vakantiedagen inleveren. Grote namen in de clubs, op dagen die ‘buiten het weekend’ vallen, zijn we daar blij mee?

 

Vrij nemen of als zombie op je werk verschijnen?Afgezien van die ene eeuwige rechtenstudent die hier op de Love2party-redactie rondloopt, zijn de meeste mensen zo rond hun 23ste wel klaar met de studie en moet er al gauw zo’n 40 uur per week gewerkt worden om het huis, de auto, de vakanties, het dikke soundsystem in de woonkamer en de muziekverslaving te kunnen betalen. Toch mogen muziekliefhebbers in deze categorie ook nog altijd graag hun portie heftige muzikale ontladingen beleven op broeierige dansvloeren. De nieuwe trend onder programmeurs van clubavonden om steeds meer dikke line-ups en experimentele avondjes op woensdagen, donderdagen of zondagen te programmeren, zorgt dan regelmatig voor een dikke anticlimax.

Heerlijke line-ups met Henrik Schwarz & Sasse, Juan Atkins & Moodymann, Flying Lotus & Four Tet en James Holden voorbij zien komen, om vervolgens te ontdekken dat dit allemaal op zondag, donderdag en woensdag plaats gaat vinden; dat zuigt behoorlijk. De bazen van Nederland reageren namelijk helemaal niet zo enthousiast op al die brakke werknemers die zich óf de volgende werkdag ziekmelden, óf als zombies toch achter hun bureau kruipen. Leg jij leidinggevende Jos -met zijn 2,5 kind, labrador, badmintonabonnement, Marco Borsato-collectie en twee-onder-één-kapwoning in Uitgaan op woensdag zuigt!Amstelveen- maar eens uit waarom jij de onvoorstelbaar dikke beats die Flying Lotus in het holst van de nacht gaat droppen, echt niet mág missen. Het alternatief is de volgende ochtend vrij nemen, maar met een gemiddelde 25 vakantiedagen per jaar tikt dat ook behoorlijk hard aan.

Uiteraard zitten er voor programmeurs voordelen aan dikke boekingen op andere dagen dan de vrijdag of zaterdag. Ze halen zo meer stevige line-ups uit hetzelfde beperkte budget en hebben veel meer flexibiliteit bij het boeken van drukbezette artiesten, die in de weekenden vaak al andere boekingen hebben staan. Bovendien komen er vast ook genoeg bierverslindende corpsballen en losgeslagen studentes opdagen om een lekkere omzet te draaien en een goed feestje te bouwen. Maar, beste programmeurs van Nederland, vergeet ook de behoeftes van de hardwerkende muziekliefhebber in het weekend niet! Namens werkend Nederland stellen wij daarom:

Uitgaan op woensdag zuigt!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws