Verbod gratis dansfeesten stimuleert clubscene

Partyscene Redactie | 26 augustus 2009
onbekend

Verbod gratis dans-events Rotterdam goede zaak!

De Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb heeft één van de meest rigoureuze beslissingen genomen in zijn prille carrière als burgervader van de Maasstad: de komende twee jaar zijn gratis grootschalige dansevenementen verboden.

 

Reden voor zijn besluit zijn de rellen tijdens het gratis outdoor evenement Sunset Grooves op het strand van Hoek van Holland, afgelopen zaterdag, waarbij een dode viel te betreuren. De bezoeker (een jongeman van 19 jaar uit Rotterdam) werd vermoedelijk geraakt door rondvliegende kogels, afgevuurd door in het nauw gedreven politieagenten.

Gabbertje in RotjeknorDe komende jaren krijgen organisatoren van gratis dansevenementen geen vergunning van de Gemeente Rotterdam. Slecht nieuws voor liefhebbers van onder meer de dance parade, die de afgelopen jaren ook al niet bepaald zonder incidenten verliep.

Gratis dansfeesten zijn bedoeld voor de massa. Op mensenmassa’s komt een hoop gespuis af; in de Maasstad zijn dat vaak kansloze herrieschoppers die hun uitkering besteden aan een seizoenkaart voor Feyenoord en andere randzaken vol wansmaak en criminaliteit. De kreet 'Rotterdam Hooligans' was ook afgelopen zaterdag veelvuldig te horen op het terrein waar Sunset Grooves plaats had.

De massa houdt van gemakkelijke dansmuziek. Muziek die dj’s als Lucien Foort, Miss Monica en Erick E met alle liefde draaien. Maar hoe fouter de muziek, hoe opgefokter de sfeer. Hoe meer climaxerende piemeltjes-electro, stadiontrance en gabbermeuk, hoe groter de kans op vechtpartijen.

Eigenlijk is het helemaal niet erg dat er in augustus geen dance parade, en meer van dit soort gratis toegankelijke dansfeesten, in de Maasstad worden georganiseerd. Het niveau is dusdanig gedaald dat er alleen nog maar kansloze criminelen op dit soort evenement afkomen.

Maar het allerbelangrijkste is dat door de maatregel van Aboutaleb, de clubscene indirect wordt gekieteld. Mensen moeten voor hun portie dansmuziek weer 10 euro entree betalen voor een club, waarin ze een toffe dj uit Berlijn, Londen of New York aan het werk kunnen zien. Krijgen ze meteen weer eens te horen wat er echt toe doet in dance-land.

Onze stelling luidt dan ook: het besluit van Aboutaleb komt voor ons muziek- en clubliefhebbers als geroepen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws